Op de fiets van Overijssel naar Duitsland

Fietsroute 350633

Aangeboden door:

11628 108

Omschrijving

Verken een prachtig coulisselandschap met deze fietsroute door Twente. Je fietst voornamelijk door natuurgebieden zoals Lutterzand en een groot gedeelte van de route loopt door Duitsland. Niets zo leuk als grensoverschrijdend fietsen.

Het Lutterzand
Het startpunt van de route ligt bij Hotel ’t Kruisselt. Vanuit hier fiets je door het Twentse landschap in de richting van de Duitse grens. Na zo’n 8 kilometer fiets je door natuurgebied Lutterzand. Het riviertje de Dinkel stroomt recht door dit natuurgebied heen en het vormt de grens tussen lager gelegen stroomdalgraslanden en een hoger gelegen stuifzandgebied. Fiets door dennenbossen en over heideveldjes en bewonder de jeneverbesstruwelen die je hier veelvuldig tegenkomt. Even later fiets je enkele kilometers door Duitsland in de richting van Gildehaus. Vanuit Gildehaus fiets je weer terug naar De Lutte.

Hotel ‘t Kruisselt
Uiteindelijk kom je weer terug bij Hotel ’t Kruisselt. Hier kun je je energievoorraad aanvullen met een lekkere maaltijd of les je dorst met een koel drankje. Heb je werkelijk nergens meer energie voor? Blijf dan lekker slapen bij Hotel ’t Kruisselt. Na een nachtje slapen als een roos in een comfortabele slaapkamer, een lekker ontbijt en een baantje trekken in het zwembad, voel je je weer helemaal fris en fruitig.

Oldenzaal
Deze route voert je niet door Oldenzaal, maar deze stad ligt wel dichtbij het start- en eindpunt. Heb je nog energie over voor je fietstocht? Breng dan een bezoekje aan deze historische stad met haar bourgondische sfeer. In de stad vind je allerlei historische monumenten die het bekijken waard zijn, maar je vindt er ook allerlei gezellige terrasjes en sfeervolle winkelstraatjes.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Kingpolis

Met de fietsverzekeringen van Kingpolis is je fiets altijd goed verzekerd tegen schade en diefstal. Van stadsfietsen tot e-bikes en bakfietsen. Dan kun je dus met een gerust hart eropuit gaan met je stalen ros. De fietsverzekeringen van Kingpolis zijn zowel in 2016 als in 2018 als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Restaurant ’t Kruisselt (Kruisseltlaan , 7587 NM , de Lutte, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Restaurant ’t Kruisselt
Kruisseltlaan
7587 NM de Lutte
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Tankenbergstraat
7587MH Losser

Tourist Info De Lutte

Plechelmusstraat
7587AL Losser
0541 55 11 60
Stuur een mail

Treinstation Oldenzaal

Stationsplein 14
7573 AV Oldenzaal

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Kruisselt

Hotel Restaurant ’t Kruisselt

Hotel

Hotel Restaurant ’t Kruisselt is een ideale uitvalsbasis voor ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuk en afwisselend"

 geplaatst op:

Als je de route wilt inkorten dan zou ik dat met het stuk door Duitsland doen

harry en trudy, Anders

op:

"Supermooie route, het deel in Duitsland is wat minder goed aangegeven"

  op:

Scheltine

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 350633 | Toegevoegd op 17-3-2016 | Laatst gewijzigd op 30-7-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding