Giro d'Italia 2016 - Derde etappe

Fietsroute 347022

Aangeboden door:

1365 26

Omschrijving

Op zondag 8 mei vindt de derde etappe van de Ronde van Italië plaats. Deze etappe neemt de wielrenners mee van Nijmegen naar Arnhem via een lus in oostelijke richting. Kleine dorpjes in de omgeving van de Achterhoek vormen het decor van de route over een afstand van 189 kilometer. Wilde je altijd al eens etappe van een wielerwedstrijd rijden? Dan is deze route een aanrader.

Van Nijmegen naar de Achterhoek
Het startpunt van deze fietstocht ligt op de Grote Markt van Nijmegen. Vanuit hier fiets je een stukje door de binnenstad van Nijmegen. Geniet hier nog even van de gezellige sfeer in de stad voor je de rustigere buitengebieden binnen fietst. Je steekt de Waal over via de brug ‘De Oversteek’ en daarna zet je koers richting de Achterhoek. Onderweg doe je verschillende plaatsjes aan zoals Bemmel, Huissen en Hummelo. Via Berkelland, een uitgestrekte plattelandsgemeente, fiets je daarna in richting van Arnhem.

Klimmen en dalen
Bij Rheden volg je de afslag naar rechts richting de Posbank. Dit is een stevige klim van zo’n 2 kilometer, maar daar krijg je een afdaling naar Velp voor terug. Daarna fiets je al snel Arnhem binnen om je route te eindigen met een mooie tocht door de stad. Houd je van hard fietsen? Dan kun je op de Velperbuitensingel een laatste sprintje trekken.

Een fietsweekend of een fietsvakantie
Voor geoefende wielrenners is een tocht als deze prima te doen. Ben je nog niet zo ervaren op de fiets, dan kan 189 kilometer wat te veel van het goede zijn. Zou je toch graag eens willen ervaren hoe het is om een wieleretappe te rijden? Verdeel de tocht dan in meerdere delen en maak er een fietsweekend of een kleine fietsvakantie van. Onderweg kun je dan regelmatig pauzeren voor een hapje eten of een drankje en ’s avonds kun je goed uitrusten bij een hotel of een andere overnachtingsmogelijkheid.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

6663AB, Nijmegen, Gelderland, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Nijmegen
6663AB Nijmegen
Plan route naar startpunt

nijmegen lent

Graaf Alardsingel
6663AE Nijmegen

Parkeerplaats centrum

Dorpsplein
6663CS Nijmegen

VVV Nijmegen

van Schaeck Mathonsingel
6511NH Nijmegen
0900 112 23 44
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 347022 | Toegevoegd op 3-3-2016 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding