De stilte van het Bargerveen

Fietsroute 346968

Aangeboden door:

3666 63

Omschrijving

In en rondom Nieuw-Amsterdam fiets je door het voormalige Drentse veengebied. Je rijdt door een afwisselend landschap van uitgestrekte weilanden, heidevelden en kleine bossen. Ook kom je door enkele voormalige ontginningsdorpen, zoals Klazienaveen en Erica.

Het Bargerveen
Wil je ook eens zien hoe meer dan de helft van Nederland er drieduizend jaar geleden bijlag? Kijk dan goed om je heen in het Bargerveen, een uniek restant van wat ooit een gigantisch moerasgebied was. Je weet hier niet wat je meemaakt: de stilte in dit natuurgebied is oorverdovend. Een verademing. Her en der zie je nog oude Saksische boerderijen in het landschap. In Erica passeer je De Heidebloem, een korenmolen uit 1897.

Verlengde Hoogeveense Vaart
De Verlengde Hoogeveense Vaart heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontginnen van deze regio. In Nieuw-Amsterdam, Klazienaveen en Zwartemeer rij je enige tijd langs dit historische, halverwege de negentiende eeuw gegraven kanaal. Her en der staan nog oude huizen, zoals La Paix, een monumentaal landhuis uit 1874 in Nieuw-Amsterdam. Aan het einde van de route kun je op je gemak wat eten en drinken bij Eetcafé Foodmaster De Viersprong.

Scheve toren
Iedereen kent natuurlijk de toren van Pisa. Wat weinigen echter weten, is dat ook Nederland een scheve toren heeft: in Nieuw-Schoonebeek. Ietsje minder indrukwekkend en oud misschien, maar nog steeds een leuke bezienswaardigheid. Ooit maakte deze toren deel uit van de Bonifatiuskerk. Deze kerk werd in 1855 gebouwd, maar in 1967 alweer afgebroken en vervangen. De oude kerktoren bleef staan. Alleen en scheef. Wil je meer van Drenthe ontdekken en een tussenstop maken bij Eetcafé Foodmaster De Viersprong? Rij dan ook route 346969.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Eetcafe Foodmaster De Viersprong (Zijtak OZ, 7833 AL, Nieuw-Amsterdam, Drenthe, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Eetcafe Foodmaster De Viersprong
Zijtak OZ
7833 AL Nieuw-Amsterdam
Plan route naar startpunt

Treinstation Nieuw-Amsterdam

Veilingstraat 41
7833 HN Emmen

Parkeerplaats

Sandurdreef
7828AK Emmen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Eetcafe Foodmaster de Viersprong

Eetcafe Foodmaster De Viersprong

Fietscafe

Eetcafé Foodmaster De Viersprong ligt in Nieuw-Amsterdam, een ...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Heidebloem

Heidebloem

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Eric, Drenthe

geplaatst op:

Mooie route Alleen jammer dat je in Duitsland een paar km onverhard door mul zand moet lopen,fietsen was onmogelijk . Verder mooie route door dorpen en natuur

"Klopt weinig van."

 geplaatst op:

In Duitsland geen aanduidingen meer. Herhaaldelijk stuitten we op onbegaanbare wegen (grasland) terwijl we keurig de blauwe lijn volgden. Via omwegen kwamen we er wel uit. Maar route wordt daardoor langer, n.l 75.72 km . Verder hele mooie route en rustig. Advies: ga niet de grens over.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 346968 | Toegevoegd op 3-3-2016 | Laatst gewijzigd op 22-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding