Fietsen onder de zeespiegel in Laag Holland

Fietsroute 345568

Aangeboden door:

45347 151

Omschrijving

Deze route neemt je mee door Volendam, Monnickendam en het eiland Marken. Je fietst door de uitgestrekte polders van Laag Holland, het unieke oer-Hollandse landschap onder de zeespiegel.

Watersnood Waterland
Vanuit het startpunt fiets je naar the Experience Volendam. Met een virtual realitybril kun je hier de watersnoodramp beleven die Waterland in 1916 trof. In Monnickendam kun je de historische binnenstad vol huizen uit de zeventiende en achttiende eeuw bewonderen: wauw!

Schiereiland Marken
De Waterlandse Zeedijk voert je vervolgens naar het pittoreske Marken. De Rond Marken Excursie leert je meer over de geschiedenis van dit schiereiland. Het Paard van Marken is een iconische vuurtoren uit 1839. Bij Bistro de Verkeerde Wereld geniet je even van een lekkere pauze. Met het veerpont van de Volendam Marken Express keer je terug naar Volendam.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Bureau Toerisme Laag Holland

Laag Holland is een uniek stukje echt Holland ten noorden van Amsterdam. Hier heb je op veel plekken nog het idee dat de tijd heeft stilgestaan. Een skyline gevuld met grazende koeien, molens, kilometers lange dijken en weidse uitzichten zorgen voor ruimte en rust. De natuur wordt afgewisseld door rustieke dorpjes met pittoreske straatjes vol monumentale panden en eeuwenoude pleinen.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

56
56 (Monnickendam-Edam, 1141AD, Waterland, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

56
Jouw startpunt
Knooppunt 56
Monnickendam-Edam
1141AD Waterland
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Haringburgwal
1141DZ Waterland

Oplaadpunt

Hoogedijk
1141AL Waterland

VVV-agentschap Monnickendam (gem. Waterland)

Zuideinde 6
1141VJ Monnickendam
0299 82 00 46
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

The Experience Volendam

The Experience Volendam

Leuke afstappers

Direct bij de haven van Volendam vind je Experience Volendam. ...

Meer informatie
Rederij Volendam Marken Express

Volendam Marken Express

Fietscafe

Al bijna 100 jaar vaart de Volendam Marken Express dagelijks t...

Meer informatie
Brasserie Restaurant De Taanketel

Brasserie Restaurant De Taanketel

Restaurant

Bij Brasserie Restaurant De Taanketel geniet je van een lekker...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Vuurtoren Paard van Marken

Het Paard van Marken

Vuurtoren

Het Paard van Marken is de vuurtoren van Marken. De vuurtoren ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Anton

op:

"Superdag"

 geplaatst op:  

Wat een heerlijke dag vandaag. Zulke leuke mensen ontmoet. Begonnen met koffie bij Pieterman en daarna bij de Volendam Experience een bijzondere 360 ervaring. Daarna op de fiets door Monnickendam naar de theetuin. Met een lunch in de fluisterboot naar Broek in Waterland, wat een geweldige verzorging. De thee onderweg ging niet door, want de plantjes waren door iemand anders geplukt. De fietsen werden vervoerd, zodat we weer direct door konden richting Marken. Redelijk zwaar vanwege de wind en het abominabele paadje. Toch wel een gezellige ontbering. De rondleiding over Marken heb ik even overgeslagen vanwege het lopende karakter. Op sommige dagen voel je je intens gelukkig, dit was er zo'n dag.....

"Grandioos Live Event"

 geplaatst op:

Deze Live Event Route was georganiseerd door een geweldig team dames en heren van o.a Route.nl, Falk van Falklandkaarten en de VVV van Laag-Holland. Wat was dit goed gedaan. Eerst naar Volendam met bezoek aan The Experience,een 3-D ervaring die je moet gaan zien Daarna door het prachtige landschap van Noord-Holland naar de theetuin van Overleek. Met een heerlijke lunch van deze theetuin, met de fluisterboot naar Broek in Waterland. Daar stonden onze fietsen weer klaar, die met de vrachtwagen van Ton tweewielerverhuur uit Edam naar toe waren gebracht. Met een windkracht 5 naar Marken gefietst,( Tip bij deze wind huur een elektrische fiets bij Ton tweewielerverhuur). In Marken een heerlijk drank met een hapje bij het Hof van Marken, kwamen we weer op adem. Na een rondleiding door een plaatselijke gids in klederdracht, door het dorp, gingen we met de fietsen aan boord met de Volendam/Marken Express naar Volendam. Terug naar waar we begonnen, restaurant Pieterman, daar de geweldige dag afgesloten. Wij danken het hele team die dit heeft mogelijk gemaakt en zien heel graag een vervolg volgend jaar. Rino en Ageeth

"een fietsdag om niet te vergeten!"

 geplaatst op:

Zonder in superlatieven te belanden, zijn wij het met de vorige reakties helemaal eens. Het was een top-georganiseerde fietsdag! We hebben genoten van begin tot het eind van de dag en vinden deze evenementen dan ook zeker voor herhaling vatbaar. We vergelijken het met een - bij een van de fijnste bakkers van Nederland - genuttigde gebakje met de toef slagroom voor het mooie weer!

"een fantastische dag"

 geplaatst op:

Het was een geweldige dag waarop alles klopte: het weer, de bezienswaardigheden,de rondleidingen, het consumptieve gedeelte,de organisatoren, kortom geen wanklank te bespeuren. Zeker voor herhaling vatbaar. Het was een dag van buitensporig genieten.

"Wat een geweldige dag, alles klopte. Organisatie was perfect . Weer kon niet beter. De tussenstops waren ook leuk en leerzaam. Lunch was heerlijk. Kortom helemaal geen minpuntjes. Alleen maar lof!!,dank voor deze mooie dag en hopelijk komt er een vervolg."

  op:

"Fantastische ervaring!"

 geplaatst op:

Samen met 50 “medefietsers” hebben we gefietst van uit Volendam richting Monnickendam, Broek in waterland,verder naar Marken en uiteindelijk met de boot weer terug naar Volendam. Heel goed georganiseerd door Route.nl in samenwerking met het bureau-toerisme-laag-Holland. De aandacht was niet alleen gericht op de fiets route maar ook op de omgeving. O.a. bij de theetuin Overleek stond een uitgebreid lunchpakket klaar alvorens wij met de fluisterboot richting Broek in Waterland gingen. In Volendam en op Marken was er gezorgd voor een goede gids met voldoende uitleg. Voor ons was het “nieuwe ervaring “om in een groep mee te fietsen” zeker voor herhaling vatbaar. Wat het event o.a. leuk maakte was om kennis te maken met de mensen van Route.nl en het bureau-toerisme-laag-Holland. Wij kenden hen alleen van hun web sites waar wij regelmatig gebruik van maken voor onze eigen fiets routes. Nu kennen we ook de gezichten “achter die web sites” Mensen van dit team fietsten de route ook nog mee wat het voor ons extra leuk maakte. Zo ontstond er een leuke en spontane evaluatie met de organisatie Onze conclusie: Tot in de puntjes geregelde, en bovenal een leuke tocht. Zeker een aanrader. Wij houden de websites in de gaten voor een evt. volgend event en zullen dan zeker weer mee doen.

"een dag met vijf sterren"

 geplaatst op:

Voor de eerste keer met Route.nl meegegaan en wij zeggen beiden het was een prachtige tocht om zo door een voor ons bekende streek op een totaal andere wijze weer te ontdekken. De organisatie verdient een 10. Op en top goed geregeld. Het was een heerlijke dag met een gezellige groep zo van Volendam naar Otterleek, Broek in Waterland en Marken een mooiere tocht kunt je bijna niet hebben, geweldig ! Een reden te meer om opnieuw met Route.nl op pad te gaan.

"Fantastische ervaring!!!!!!"

 geplaatst op:

Vrijdag de 13de. Wat een dag om zo'n fietstocht te organiseren. De organisatoren van deze fantastische fietservaring hebben een bijzondere prestatie geleverd. Het is niet niks om 50 welwillende fietsers veilig door het verkeer te leiden. Ze hebben er voor ons een geweldige dag van gemaakt. Met leuke tussenstops, leerzame momenten en ook de inwendige mens werd goed verzorgd. Al met al een ervaring die we niet hadden willen missen. Leuke mensen ontmoet en geweldig genoten. Grootse complimenten voor de organisatoren die deze dag met veel bezieling hebben georganiseerd, Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor deze bijzonder fijne dag.

"We hadden geen idee wat we konden verwachten met 50 mensen fietsen?"

  op:

"een geweldige dag en heel goed georganiseerd."

 geplaatst op:

Een goed verzorgde fietstocht en een bijzondere thema 100 jaar watersnoodramp Volendam/ Marken. zeker een aanrader voor jong en oud. experience centrum was ook heel bijzonder.

"Geweldige ervaring"

 geplaatst op:

Wat een prachtige tocht was er georganiseerd, eerst een hartelijk ontvangst bij Pieterman, daarna een geweldige ervaring bij het Volendam Experience Centrum, dat zeker een aanrader is voor jong en oud, daarna de fietstocht naar Theetuin Overleek alwaar een heerlijk en uitgebreid lunchpakket klaarstond alvorens wij in de fluisterbootjes stapten o.l.v. een hele leuke gids, die van alles vertelde over het laagveen en Broek en Waterland, een prachtig dorp. Daar waren onze fietsen weer naar toe gebracht door Ton Tweewielers en werd de tocht voortgezet naar Marken. Dat was het enige minpuntje van de tocht. maar niemand die daar iets aan kan doen.! De laatste kilometers was vechten tegen windkracht 5/6 met onze "gewone" fietsen, onze vrienden werden gelukkig geholpen door de fantastische begeleiding van de groep die vrijwillig hun elektrische fietsen afstonden. De ontvangst bij het Hof van Marken en de rondleiding van de gids waren leerzaam. Als toetje de boot terug naar Volendam waarop gezellige wijze afscheid werd genomen van de groep. Onze complimenten voor de Fantastische organisatie. We houden ons aanbevolen voor de volgende tocht.

"Fantastische dag!"

 geplaatst op:

Wat een geweldige dag was het, vrijdag de 13e mei.....De organisatie van Route.nl had een prachtige tocht uitgezet met onderweg diverse leuke tussenstops, leerzame momenten, ontspanning en eet- en drinkmomenten. Alles tot in de puntjes geregeld! De 52 deelnemers waren unaniem enthousiast en dat kwam tot uiting in de sfeer in de groep. Iedereen hoopt dat Route.nl vaker dit soort dagen zal organiseren. Nederland is zó mooi en met extra informatie van deskundige en enthousiaste "locals" een genot om nóg beter te leren kennen... Nogmaals veel dank aan de leuke groep jonge organisatoren die de deelnemers een TOPDAG bezorgden!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 345568 | Toegevoegd op 26-2-2016 | Laatst gewijzigd op 13-10-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding