Rondje Overbetuwe

Fietsroute 345324

Aangeboden door:

3946 39

Omschrijving

De Over-Betuwe is ideaal voor mooie tochten op de fiets. Laat je verrassen door de variëteit die de Over-Betuwe te bieden heeft. Zo fiets je langs en over het water zoals rivier de Linge, de langste rivier van Nederland, welke je tweemaal in deze route kruist. Bij mooi weer kun je onderweg een verfrissende duik nemen bij zowel recreatieplas Slijk-Ewijk als bij de Rijkerswoerdse plassen. Een bijzondere constructie die je tijdens deze fietsroute tegenkomt is het stuwcomplex bij Driel, deze verdeelt het water dat via de Rijn ons land binnenstroomt, tussen de Nederrijn en Lek en de IJssel.

Schitterende boerderijen met weelderige appel- en kersenboomgaarden zijn er genoeg in de Over-Betuwe. Koop je kersen en appels direct bij de boer of pluk ze zelf op de speciale plukdagen. Ga eens langs bij Landwinkel De Grote Doorn in Slijk-Ewijk, voor verse kazen van geitenmelk en geroosterde noten. Vanaf april is de prachtige bloesem een reden voor velen om door de Over-Betuwe te fietsen, wandelen of om een rondje met de auto te rijden.

Natuurlijk kom je met het Rondje Over-Betuwe ook door verschillende dorpen heen. Zo heb je onder andere Valburg, Heteren en het wat grotere Elst. Je fietst bovendien langs bezienswaardigheden als Museumboerderij ‘Den Tip’ in Herveld, de prachtige kasteeltuin van Heerlijkheid Hemmen, Informatiecentrum: De Polen van Driel en Betuws Oorlogsmuseum ‘The Island’ 1944-1945 in Heteren. De authentieke en bekende paardenmarkt van Elst trekt iedere eerste maandag van september veel bezoekers. Kortom, genoeg te beleven in de Over-Betuwe!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV Arnhem-Nijmegen

De regio Arnhem Nijmegen kenmerkt zich door bijzondere gebieden zoals het Land van Maas en Waal tussen de twee rivieren en de Betuwe. Fiets of wandel door mooie natuurgebieden, bruisende stadsharten en langs de rivieren.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

16
16 (Ceintuurbaan, 6661MM, Elst, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

16
Jouw startpunt
Knooppunt 16
Ceintuurbaan
6661MM Elst
Plan route naar startpunt

VVV Elst bij Overbetuwe 'De Boerderij'

Nieuwe Aamsestraat
6662PS Overbetuwe
0900 112 23 44
Stuur een mail

Parkeerplaats centrum

Stationsdwarsstraat
6662AZ Overbetuwe

elst

Oude Aamsestraat
6662AS Overbetuwe

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 345324 | Toegevoegd op 25-2-2016 | Laatst gewijzigd op 14-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding