De Bollenstreek, een kleurrijk Hollands schilderij

Fietsroute 343917

Aangeboden door:

8436 92

Omschrijving

In de Bollenstreek geniet je van kleurrijke landschappen die in de loop van het jaar van tint veranderen. In de duinen kun je even de stilte opzoeken, in Noordwijkerhout de gezelligheid.

Langs het Comomeer
Noordwijkerhout is een gezellig plaatsje om even een terrasje te pakken. Je ziet hier het Witte Kerkje uit 1300. Net buiten Noordwijkerhout kom je langs het Comomeer, zoals recreatiegebied het Oosterduinse Meer door de locals genoemd wordt. Verderop naar het westen fiets je door de bossen van het Hollands Duin. Op de achtergrond hoor je af en toe de branding van de Noordzee, een geluid dat velen als muziek in de oren zal klinken.

De Keukenhof
In de Bollenstreek is het soms net alsof je door een schilderij fietst. De lente wordt hier ingeluid met de bloei van krokussen, waarna tulpen, narcissen en hyacinten het gebied een schitterende tint geven. Gladiolen, dahlia’s en anjers zorgen voor een kleurrijke nazomer. De route start en eindigt dan ook op de juiste plaats: aan de Keukenhof.

Kasteel Keukenhof
De Keukenhof in Lisse vormt natuurlijk de slagroom op de bloementaart. Maar ook het landgoed met kasteel Keukenhof is een bezoekje waard. Het kasteel is in 1640 als woonhuis door een commandeur van de Verenigde Oost Indische Compagnie gebouwd. Ruim twee eeuwen later is het verbouwd tot een neogotisch kasteel met verschillende soorten torens. In de salons zijn meubels uit allerlei jaren en stijlperioden te bezichtigen. Het prachtige interieur, dat in zijn geheel bewaard is gebleven, laat zien hoe de adel vroeger leefde. Wil je nog meer van de Bollenstreek ontdekken? Rij dan ook route 343916.


Let op: Een deel van deze route loopt over het terrein van Keukenhof. Dit park is alleen toegankelijk van eind maart tot midden mei tegen betaling. De rest van het jaar kun je dit deel van de route niet volgen. Neem aan kijkje op de website van Keukenhof voor de exacte openingstijden en toegangsprijzen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Brasserie Puck (Lisserdijk, 2158 LW, Buitenkaag, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Brasserie Puck
Lisserdijk
2158 LW Buitenkaag
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Julianalaan 3t
2159 LA Kaag

VVV Lisse

Heereweg 219
2161 BG Lisse
0252 41 42 62
Stuur een mail

voorhout

Spoorlaan
2215KN Teylingen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Brasserie Puck

Brasserie Puck

Restaurant

Brasserie Puck ligt in de gemeente Kaag en Braassem in een van...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Lisserpoelmolen

Lisserpoelmolen

Windmolen

De Lisserpoelmolen is een poldermolen uit 1676 in de Nederland...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Peter

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 343917 | Toegevoegd op 19-2-2016 | Laatst gewijzigd op 7-1-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding