Langs schitterende vakwerkhuizen in Zuid-Limburg

Fietsroute 342570

Aangeboden door:

2068 63

Omschrijving

Zuid-Limburg voelt altijd een beetje als een stukje buitenland in Nederland. In de Zuid-Limburgse heuvels kost het geen enkele moeite om het vakantiegevoel te ervaren. De uitzichten zijn fantastisch, of je nu door een van de lieflijke beekdalen rijdt of vanaf een heuveltop om je heen kijkt.

Vakwerkhuizen en vierkanthoeves
De vele vakwerkhuizen, kapelletjes, wegkruizen en vierkanthoeves op je route dragen zeker bij aan de charme van Zuid-Limburg. In Bommerig, Camerig en Eperheide zie je vele monumentale vakwerkhuizen uit de achttiende en negentiende eeuw. Langs een zijtak van de Geul kom je ook langs de Volmolen. Deze watermolen werd in 1882 gebouwd voor het malen van koren. Ulvend is een verhaal apart: dit gehucht ligt precies op de grens van Nederland en België.

Mergelkerk
Het is af en toe even klimmen in Zuid-Limburg, maar bovenop de heuvels wachten je fraaie uitzichten. In Margraten rij je langs de Sint-Margaritakerk, een karakteristiek in mergelsteen gebouwde kerk waarvan de toren nog uit de veertiende eeuw stamt. In Mheer kom je langs de zeventiende-eeuwse Sint-Lambertuskerk. Hierachter staat het veertiende-eeuwse Kasteel van Mheer. De route eindigt bij Herberg Brasserie De La Frontière, een heerlijke plek om te loungen en logeren.

Kerktoren van Gulpen
Op een van de heuvels in Gulpen staat de markante kerktoren van Gulpen. Aan deze romaanse toren zat ooit de Sint-Petruskerk vast. De kerktoren dateert uit de dertiende eeuw en diende, gezien de dikke muren van anderhalf tot twee meter, oorspronkelijk ook als verdedigingswerk. In 1732 werd tegen twee zijden van de toren de pastorie gebouwd. De middeleeuwse Sint-Petruskerk werd in de jaren twintig van de vorige eeuw afgebroken. Zo’n 250 meter verderop werd een nieuwe, neoromaanse Sint-Petruskerk gebouwd. Je ziet hem als je door de Rosstraat fietst.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Herberg Brasserie De La Frontière (Grensweg , 6277 NA, Slenaken, Limburg, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Herberg Brasserie De La Frontière
Grensweg
6277 NA Slenaken
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Dorpsstraat
6277 Gulpen-Wittem

VVV Epen

Krekelstraat
6285AE Gulpen-Wittem
043 455 13 46
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hotel Brasserie De La Frontière

Herberg Brasserie De La Frontière

Hotel

De La Frontière staat bekend als een klein en gezellig hotel-r...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Top route"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 342570 | Toegevoegd op 11-2-2016 | Laatst gewijzigd op 7-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding