Uitzichten over de Sallandse Heuvelrug

Fietsroute 342565

Aangeboden door:

4537 148

Omschrijving

Wie de drukte van alledag even achter zich wil laten, kan zijn hart ophalen aan de stilte op de Sallandse Heuvelrug. Neem gerust een picknickje mee om vanaf een bankje van de vergezichten te genieten.

Lekkend zandzakje
Af en toe is het even klimmen. De Noetselerberg is bijvoorbeeld 60 meter hoog, de Haarlerberg 63 meter. Maar de uitzichten over de golvende heide en stokoude jeneverbesstruiken vormen een mooie beloning. Ook de stokoude zijn een plaatje. In dit natuurgebied leeft nog een van de twee overgebleven groepen korhoenders in Nederland. Volgens een legende zijn de Sallandse heuvels echter ontstaan door een reus die een zak zand met zich meedroeg. Er zou een gaatje in de zak gezeten hebben, waardoor het zand weglekte…

Grillige eiken
Ook in de bossen op de Hellendoornse Berg, een heuvel van zo’n 40 meter hoog, is het heerlijk stil. De grillige eiken en witte berken geven het landschap iets mysterieus. Je kunt je goed voorstellen dat de lokale inwoners hier vroeger, vooral bij mist, witte wieven meenden te zien.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Bed & Breakfast Heanigan (Raalterdijk, 7448 RA, Haarle, Overijssel, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Bed & Breakfast Heanigan
Raalterdijk
7448 RA Haarle
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Veldkampsweide
7448RB Hellendoorn

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Grotestraat 281
7441 GS Hellendoorn

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Bed & Breakfast Heanig an

Bed & Breakfast Heanigan

Bed & Breakfast

Bed & Breakfast Heanigan ligt in het hart van Overijssel, op d...

Meer informatie
Eetcafe De Droadnagel

Eetcafe De Droadnagel

Fietscafe

Eetcafé De Droadnagel ligt aan de voet van de Haarlerberg, een...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Marleen

op:

"Knooppunten in Salland"

 geplaatst op:

Bedankt voor je bericht. We hebben in juli 2016 de nieuwste knooppunten ontvangen, hierdoor hebben we de laatste versie online staan. Met vriendelijke groet, route.nl Team

"Knooppunten in Salland op dit moment (2-5-2016) een drama"

 geplaatst op:

Een aantal knooppunten bij Nijverdal; Hellendoorn; Rijssen en in de omgeving van Luttenberg is een drama. Blijkbaar heeft een geestelijk gestoord, blind konijn in deze omgeving bedacht om aan het begin van het toeristische seizoen alles over hoop te halen. De borden met kaarten bij de knooppunten kloppen totaal niet meer met de diverse knooppunten en met de verwijzingen op de route. Ook de nummerverwijzing op de route naar de knooppuntennummers en deze knooppuntnummers kloppen op sommige plaatsen totaal niet meer met elkaar. De geestelijk gestoorde idioot die dit heeft bedacht heeft zijn uiterste best gedaan om iedereen de verkeerde kant op te sturen.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 342565 | Toegevoegd op 11-2-2016 | Laatst gewijzigd op 27-1-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding