Fietsen door het voormalige Drentse veengebied

Fietsroute 341571

Aangeboden door:

4032 24

Omschrijving

Rechte wegen die haaks op elkaar staan, veenkolonies die zijn uitgegroeid tot dorp: deze route neemt je mee door het voormalige Drentse veengebied. Je rijdt ook door stille natuurgebieden en plaatsjes met een eeuwenoude geschiedenis.

Verrassend Hoogeveen
De omgeving rondom Dalerpeel ademt nog de sfeer van het Drenthe uit de tijd van de grote verveningen. Je ruikt hier nog de frisse zure lucht van het veen. In Dalen kom je langs de prachtige monumentale Hervormde Kerk vijftiende eeuw. Ook zie je hier molen de Bente, een korenmolen uit 1814. Hoogeveen is het grootste plaatsje op je route. Vooral in het oude stadscentrum aan de Hoofdstraat kun je enkele monumentale panden bewonderen.

Het Mantingerveld
In Drenthe vind je nog natuurgebieden waar een ouderwetse stilte heerst. In het Mantingerveld zie je volop heide en stuifzandheuvels die begroeid zijn met jeneverbessen. In Boswachterij Gees fiets je vooral tussen loofbomen die in de jaren twintig van de vorige eeuw zijn aangeplant. Na je tocht door het mooie Drentse land kun je heerlijk bijtanken bij Camping en Bungalowpark De Wolfskuylen. Je vindt hier alle faciliteiten voor een onbezorgde vakantie.

Publieke Werken
Je komt onder meer door Nieuwlande, een van de voormalige veenkolonies aan je route. Ook kom je door Elim. De naam van deze veenkolonie verwijst naar het Bijbelse Elim, een oase in de Sinaïwoestijn. Elim kreeg nationale bekendheid omdat de bekroonde roman Publieke Werken zich hier gedeeltelijk af zou spelen. Volgens lokale historici toonde het beschreven veendorp in Publieke Werken echter geen enkel raakvlak met Elim. Auteur Thomas Rosenboom heeft later ook aangegeven dat het dorp in zijn boek geheel verzonnen is. Wil je nog meer van Drenthe ontdekken tijdens je verblijf bij Camping en Bungalowpark De Wolfskuylen? Rij dan ook de routes 341570 en 341572.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Holtweg, 7863 TA, Gees, Drenthe, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Gees
Holtweg
7863 TA Gees
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Waterveensweg
7861BM Coevorden

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Bente

De Bente

Windmolen

Tussen Dalen en Coevorden kun je een kijkje nemen bij molen De...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 341571 | Toegevoegd op 5-2-2016 | Laatst gewijzigd op 7-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding