Omschrijving

Rondom het Brabantse dorpje Reusel is volop natuurschoon te vinden. Deze route neemt je mee door enkele stille natuurgebieden, zoals de Peelse Heide.

Landgoed de Utrecht
Het eerste deel van de route fiets je door een aaneenschakeling van natuurgebieden. Je begint in De Utrecht, een 2500 hectare groot landgoed net boven Lage Mierde. Je fietst hier voornamelijk door naaldbossen, van de oorspronkelijke heide is nog zo’n 400 hectare over. Even later fiets je door de bossen van de Wellenseindse Heide waar het Panneven ligt. Aan de Belgische grens kom je langs het Beleven. In dit verstilde en natuurrijke deel van Brabant waan je je even in niemandsland.

Monumentale kerken
In Bladel kom je langs Lunchroom Brasserie ’t Spoorke waar je even de benen rust kunt geven onder het genot van koffie met gebak of een lekker broodje. Je ziet ook de uit 1926 daterende Sint-Petrus'-Bandenkerk, een rijksmonument dat opvalt door zijn koepeltorentjes. In Lage Mierde kun je Sint-Stephanuskerk bewonderen, de toren en het schip stammen uit de vijftiende eeuw. De route eindigt op een sfeervolle locatie: bij de tachtig jaar oude Herberg “In den Bockenreyder”, je kunt hier lekker genieten van een drankje en een hapje.

Cirkels op de Peelheide
De route neemt je ook meer over De Peelse Heide, een heide-ontginningsgebied waar voornamelijk grove den groeit. Het fietspad leidt je over twee opvallende cirkels: de Groote Cirkel en de Kleine Cirkel. Naar verluidt zou de Groote Cirkel qua afmeting overeenkomen met het Place de l’Étoile in Parijs. Ook zou de afstand van de Groote Cirkel tot aan de Kleine Cirkel hetzelfde zijn als die tussen het Place de l’Étoile en het Place de la Concorde. Naar verluidt kwam het idee van deze cirkels uit de koker van een ambtenaar die in de jaren dertig van de vorige eeuw bij de ontginning van het gebied betrokken was. De cirkels vormden tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijk oriëntatiepunt voor piloten. Wil je nog een dagje vertoeven in het Brabantse land? Fiets dan ook route 183586.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Herberg "In den Bockenreyder" (Dunsedijk , 5085 ND , Esbeek, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Herberg "In den Bockenreyder"
Dunsedijk
5085 ND Esbeek
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Dun

Natuurpoort De Spartelvijver

Weeldsedijk 1
5095 EC Hooge Mierde
+31 (0)13 509 11 55
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes367.png

Lunchroom Brasserie 't Spoorke

Fietscafe

Brasserie 't Spoorke in Bladel is een unieke locatie. Gele...

Meer informatie
Boscafé Krek wak wou

Boscafé Krek wak wou

Fietscafe

Je kunt bij Boscafé Krek wak wou een drankje drinken of een ha...

Meer informatie
Café Zaal de Bijenkorf

Eetcafé de Bijenkorf

Fietscafe

Eetcafé de Bijenkorf is een prachtige uitspanning midden in he...

Meer informatie
http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes077.png

Herberg "In den Bockenreyder"

Fietscafe

In den Bockenreyder is prachtig gelegen tussen de bossen van l...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Slecht"

 geplaatst op:

Slecht oordeel klopt niet helemaal de route gisteren en vandaag gefietst en er klopte niks van met vriendelijke gr gerard schapendonk

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 340471 | Toegevoegd op 28-1-2016 | Laatst gewijzigd op 12-6-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding