De groene grens van Drenthe en Groningen

Fietsroute 339672

Aangeboden door:

9121 123

Omschrijving

Op de grens van Groningen en Drenthe is het heerlijk fietsen in een natuurrijk buitengebied. Ook kom je door pittoreske dorpjes als Peize, Vries, Tynaarlo en Onnen. In deze plaatsjes kun je enkele eeuwenoude monumenten bewonderen.

Prachtige Peizermaden
Rondom Tynaarlo fiets je door het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa. Dit gebied van Saksische boerderijen, akkers op de bolle essen en hooilanden in het lager gelegen beekdal ademt nog altijd de sfeer van 150 jaar geleden. Tussen Ter Borch en Peize kom je door de Peizermaden, een prachtig laagveengebied met bosjes, houtwallen en ruige graslanden. Ten westen van het Zuidlaardermeer ontdek je even later de Oostpolder, een vlak veengebied.

Drentse kerken
In esdorp Vries zie je de historische brink. Hier staat onder meer de Sint-Bonifatiuskerk waarvan het schip en de toren uit de twaalfde eeuw dateren. Peize is ook een esdorp, hier zie je de Paiser Meul, een korenmolen uit 1898. In de zestiende en zeventiende eeuw stond het dorp bekend om de hopteelt. Terug bij je startpunt, Van Der Valk Groningen – Hoogkerk, kun je nog even nagenieten van je fietstocht met een drankje.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Van der Valk Hotel Groningen - Hoogkerk (Borchsingel, 9766 PP, Eelderwolde, Drenthe, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Van der Valk Hotel Groningen - Hoogkerk
Borchsingel
9766 PP Eelderwolde
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Campinglaan
9727KH Groningen

Treinstation Groningen

Stationsplein
9726AE Groningen

Oplaadpunt

Oude Badweg
9766TK Tynaarlo

VVV Groningen

Grote Markt
9712HS Groningen
0900 202 30 50 (15ctpm)
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Van der Valk Hotel Groningen - Hoogkerk

Van der Valk Hotel Groningen - Hoogkerk

Restaurant

Van Der Valk Groningen - Hoogkerk is begin 2017 geopend en lig...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Omgeving is prima, de wegen minder . Bijna alles klinkerweg of grind"

  op:

"zeer mooie route"

 geplaatst op:

allereerst even melden dat tussen knooppunt 44 en 42 nog 18 komt dus (44-18-42) Afwisseling van weilanden, polders, water en dorpjes en aangezien we toch aan de rand van Groningen zaten even afgeweken en daar een stop gedaan. Weinig hinder van auto verkeer, mooie fietspaden en weggetjes. In het begin van de route kom je wat horeca tegen en op het einde ook tussenin vind je wel genoeg banken om uit te rusten. Ook kom je selfservice rust plekjes tegen die mensen in hebben gericht en waar je zelf je tas koffie of thee of iets fris kan nemen en je betaald het gewoon door je geld in het kistje te steken, leuk gedaan. Mooie fauna en flora gezien zelfs reeën, veel ooievaars, ... Een echte aanrader !!!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 339672 | Toegevoegd op 22-1-2016 | Laatst gewijzigd op 17-12-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding