Ruurlo, een hele belevenis

Fietsroute 339542

Aangeboden door:

6926 60

Omschrijving

In en rondom het stadje Ruurlo valt voor fietsers volop te beleven. Snuif de historie van het gezellige stadje op, geniet van het stille coulisselandschap en probeer je weg te vinden uit het grootste heggendoolhof ter wereld in Boswachterij Ruurlo.

Kasteel Ruurlo
Ruurlo begon ooit als nederzetting in een uitgestrekt gebied met bossen en moerassen. Tegenwoordig is het een charmant stadje dat je echt een keer gezien moet hebben. Kasteel Ruurlo is een van de opvallendste bezienswaardigheden. Deze buitenplaats stamt uit 1326 en is vanaf de vijftiende eeuw tot in 1978 bijna onafgebroken in bezit geweest van de adellijke familie Van Heeckeren van Kell. De huidige eigenaar wil in 2016 in het kasteel een museum vestigen met schilderijen van Carel Willink.

Dwalen in een doolhof
Boswachterij Ruurlo is ontstaan uit het vroegere landgoed van Kasteel Ruurlo. Je rijdt er door stille bossen waarin weilanden af en toe voor een open plek zorgen. In dit bos kom je (aan de Hengeloseweg) langs het grootste heggendoolhof ter wereld. Dit doolhof werd al in 1890 aangelegd door de eigenaren van Kasteel Ruurlo. Durf jij het doolhof aan?

Eeuwenoude Kroezeboom
In het oosten van Nederland plantte men eeuwen geleden soms een boom op een es om hiermee een grens of kruispunt te markeren en om er recht te spreken. Zo’n boom werd dan een Kroezeboom genoemd. In Ruurlo staat bij de kruising tussen de Borculoseweg en Kroezelaan nog een van de twee laatste Kroezebomen in Nederland. Naar schatting is deze monumentale zomereik met een leeftijd van 400 jaar een van de oudste bomen van Nederland.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

60
60 (Gelderland, 7244PN, Barchem, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

60
Jouw startpunt
Knooppunt 60
Gelderland
7244PN Barchem
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Vrochterdijk
7244PH Lochem

VVV Hartje Achterhoek

Dorpsstraat
7261AX Berkelland
0573 45 37 74
Stuur een mail

ruurlo

Stationsstraat
7261SR Berkelland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Heikamp

De Heikamp

Pannenkoekenhuis

Stap op de fiets en ontdek wat de Achterhoek je te bieden heef...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie landschap van de Achterhoek"

 geplaatst op:

Mooie afwisselende fietstocht voornamelijk door het Achterhoekse coulissenlandschap. Deels door de bossen met (goed te bereiden) zandwegen. Pannenkoekenhuis de Heikamp en Oranjerie bij kasteel Ruurlo fijne stoppen.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 339542 | Toegevoegd op 21-1-2016 | Laatst gewijzigd op 1-3-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding