Fietsen door het prachtige Berkelland

Fietsroute 339539

Aangeboden door:

47278 38

Omschrijving

Het Berkelland leent zich perfect voor een rustig fietstochtje. Je rijdt er door een knus essenlandschap met bossen, oude houtwallen en lieflijke waterstroompjes. Ook de gezellige dorpjes en rijke cultuurhistorie geven je dagje uit extra glans.

Borculo aan de Berkel
Het grootste plaatsje op je route is Borculo dat al in 1375 stadsrechten kreeg. Prins Willem V van Oranje-Nassau kocht de heerlijkheid Borculo in 1777 aan. Hierdoor draagt draagt koning Willem-Alexander nog steeds de titel ‘Heer van Borculo’. Net onder het dorpje Neede kom je langs Huize de Kamp. De geschiedenis van dit indrukwekkende monumentale pand gaat terug tot de dertiende eeuw, het huidige gebouwd dateert uit 1636.

Oude kerken
De route neemt je ook mee door het dorpje Haarlo, waar de achtkantige monumentale kerk door de bewoners De Kluntjespot (suikerpot) wordt genoemd. Net ten zuiden van dit dorpje kom je langs het Wolink, een typisch Achterhoeks kampenlandschap met een oude hoeve als episch centrum. Werp in Geesteren een blik op de Hervormde Kerk die oorspronkelijk uit de elfde eeuw stamt. Het is een van de weinige kerken met een zadeldak. Je tocht eindigt bij een heerlijke plek om te logeren: Camping en B&B Erve ’t Byvanck. Wil je meer van de Achterhoek beleven? Rij dan ook route 339540.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Camping en B&B Erve 't Byvanck
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Camping en B&B Erve 't Byvanck
Bruggertweg
7156 NB Beltrum
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Oude Eibergseweg
7273PJ Berkelland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

Camping Erve 't Byvanck

Camping en B&B Erve 't Byvanck

Camping

Je ervaart het meteen als je de oprijlaan van Camping en B&B E...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 339539 | Toegevoegd op 21-1-2016 | Laatst gewijzigd op 2-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding