Duivenvoorderoute

Fietsroute 339308

Aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

1522 89

Omschrijving

De route start bij TOP Zoetermeer-Westerpark en loopt door het historische centrum van Leidschendam naar kasteel Duivenvoorde. Vandaar gaat de route langs het plassengebied van Vlietland naar Zoeterwoude. Op de terugweg komt u langs kinderboerderij 't Geertje .

Het Westerpark is met een oppervlak van 225 hectare het grootste park van Zoetermeer. Ten noorden van het Westerpark vormen de ruig begroeide heuvels van het Buytenpark een uniek contrast met de polders eromheen. U kunt hier grote grazers aantreffen en op het hoogste punt genieten van het weidse panorama over het Groene Hart. Samen met De Balij, de Dobbeplas en het Delftse Hout vormen zij Buytenhout, een regiopark tussen Zoetermeer en Delft. De eivormige Meerpolder (1616) is de oudste polder van Zuid-Holland. De molendriegang bij Wilsveen laat zien hoe vroeger de polders werden drooggemalen. In deze streek kunt u bij diverse (boeren)bedrijven zelfgemaakte producten kopen. In het noordwesten, tussen de landgoederenzone en het (veen)weidegebied, ligt het rijke natuurgebied Vogelplas Starrevaart, onderdeel van het 300 hectare grote watersport- en recreatiegebied Vlietland.

Tip 1: Natuurtuin Westerpark
De Natuurtuin in het Westerpark geeft een beeld van het landschap in en om Zoetermeer van vroeger en nu. Wandel eens door het poldertje met molens, het griend langs rietkragen en akkers en geniet van de bloemrijke hooilanden. De afwisseling van klei en veen in de bodem en de verschillende waterstanden hebben geleid tot een grote variëteit aan planten.
Internet: www.zoetermeer.nl/natuurtuin

Tip 2: Kaasboerderij De Vierhuizen Boerderij
De Vierhuizen is een klein biologischmelkveebedrijf. Van de melk wordt op ambachtelijke wijze WildeWeidekaas gemaakt. Dit is biologische boerenkaas van bijzonder hoge kwaliteit. In 2013 en 2014 werd de WildeWeidekaas zelfs nationaal kampioen! Heel belangrijk op het bedrijf is het natuurbeheer. Er zijn wandelpaden door de polder en er is een gezellig boerderijwinkeltje.
Adres: Geerweg 5, Zoeterwoude Internet: www.kaasboerderijdevierhuizen.nl

Tip 3: Kasteel en landgoed Duivenvoorde
Duivenvoorde is een uniek en nog steeds bewoond kasteel met landgoed waarvan de wortels teruggaan tot in de 13de eeuw. Het ligt als een groene oase verscholen in een sterk verstedelijkt gebied. In het kasteelmuseum zijn dagelijks rondleidingen. Het Engelse landschapspark - in 2015 volledig hersteld - is rijk aan verhalen en kent een schat aan bijzondere flora en fauna.
Adres: Laan van Duivenvoorde 4, Voorschoten Internet: www.kasteelduivenvoorde.nl

Voor meer info over deze TOP

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

Toeristische Overstappunten (TOP’s) zijn de perfecte plekken om een fietstocht of een wandeling te starten. Op deze plekken kun je namelijk gratis je auto parkeren aan de rand van prachtige gebieden. Vanuit hier kun je heerlijk fietsen en wandelen via de knooppunten. De TOP’s zijn makkelijk te vinden door de borden langs de wegen te volgen. Je herkent de TOP aan een groene stalen halm van 5.5 meter hoog.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Zoetermeer-Westerpark (Heuvelweg, 2716 NH, Zoetermeer, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
TOP Zoetermeer-Westerpark
Heuvelweg
2716 NH Zoetermeer
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Heuvelweg
2716NH Zoetermeer

zoetermeer

Zuidweg
2719EJ Zoetermeer

Leerwerktraject auditief Zoetermeer

Bergmanstrook 45-K347
2726RR Zoetermeer
06 - 55 49 49 28
Stuur een mail

Veerpont

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Ron

op:

Mim, Anders

geplaatst op:

Leuk om ook te combineren met de nieuwe driemanspolder.

"Leuke tocht maar veel open stukken. Met flinke wind valt dat tegen"

 geplaatst op:

Sommige stukjes was het puzzelen, klopte niet helemaal

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 339308 | Toegevoegd op 19-1-2016 | Laatst gewijzigd op 5-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding