Buytenhoutroute

Fietsroute 339306

Aangeboden door:Stichting TOP Routenetwerken

1998 49

Omschrijving

De fietsroute start bij TOP Zoetermeer-Westerpark en loopt niet geheel langs fietsknooppunten. Daardoor is de fietsroute wel mooier. De route loopt langs de Natuurtuin in Westerpark via de Balij naar het Delfse Hout langs Hoeve Biesland. Dit is een biologische dynamische boerderij waarbij veel is geïnvesteerd in een natuurvriendelijk beheer van de weilanden. Over het Virulypad heb je aan de ene kant fantastische vergezichten over deze weilanden met veel weidevogels en aan de andere kant de natuurkreken bij het Bielandse bos.

De Dobbeplas is - samen met de omringende gebieden van Buytenhout - een uitstekende locatie voor een dagje uit. Fietsen, wandelen, skaten of lekker luieren langs de waterkant. De Dobbeplas heeft een zandstrand met een speel- en ligweide voor spelletjes of een picknick. Ook is er een surfoever en er is horeca. Uw hond kan het hele jaar loslopen in het hondenbos en op het hondenstrandje. Hier mogen honden los lopen en het water in. Bij de molen ligt de skeelerbaan met een circuit van 300 meter. Bij winterse vrieskou verandert de skatebaan in een ijsbaan. De Dobbeplas kent een grote diversiteit aan planten- en vogelsoorten. Watervogels zoals de waterral, roerdomp, ijsvogel en watersnip kunt u bestuderen vanaf het natuureiland in de plas.

Bij de VVV kunt u een uitgebreide routebeschrijving bestellen.
Meer info over TOP
Deze route wordt aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

Toeristische Overstappunten (TOP’s) zijn de perfecte plekken om een fietstocht of een wandeling te starten. Op deze plekken kun je namelijk gratis je auto parkeren aan de rand van prachtige gebieden. Vanuit hier kun je heerlijk fietsen en wandelen via de knooppunten. De TOP’s zijn makkelijk te vinden door de borden langs de wegen te volgen. Je herkent de TOP aan een groene stalen halm van 5.5 meter hoog.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Zoetermeer-Westerpark
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
TOP Zoetermeer-Westerpark
Heuvelweg
2716 NH Zoetermeer
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Heuvelweg
2716NH Zoetermeer

zoetermeer

Zuidweg
2719EJ Zoetermeer

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 339306 | Toegevoegd op 19-1-2016 | Laatst gewijzigd op 7-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding