Buytenhoutroute

Fietsroute 339306

Aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

2775 168

Omschrijving

De fietsroute start bij TOP Zoetermeer-Westerpark en loopt niet geheel langs fietsknooppunten. Daardoor is de fietsroute wel mooier. De route loopt langs de Natuurtuin in Westerpark via de Balij naar het Delfse Hout langs Hoeve Biesland. Dit is een biologische dynamische boerderij waarbij veel is geïnvesteerd in een natuurvriendelijk beheer van de weilanden. Over het Virulypad heb je aan de ene kant fantastische vergezichten over deze weilanden met veel weidevogels en aan de andere kant de natuurkreken bij het Bielandse bos.

De Dobbeplas is - samen met de omringende gebieden van Buytenhout - een uitstekende locatie voor een dagje uit. Fietsen, wandelen, skaten of lekker luieren langs de waterkant. De Dobbeplas heeft een zandstrand met een speel- en ligweide voor spelletjes of een picknick. Ook is er een surfoever en er is horeca. Uw hond kan het hele jaar loslopen in het hondenbos en op het hondenstrandje. Hier mogen honden los lopen en het water in. Bij de molen ligt de skeelerbaan met een circuit van 300 meter. Bij winterse vrieskou verandert de skatebaan in een ijsbaan. De Dobbeplas kent een grote diversiteit aan planten- en vogelsoorten. Watervogels zoals de waterral, roerdomp, ijsvogel en watersnip kunt u bestuderen vanaf het natuureiland in de plas.

Bij de VVV kunt u een uitgebreide routebeschrijving bestellen.
Meer info over TOP

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

Toeristische Overstappunten (TOP’s) zijn de perfecte plekken om een fietstocht of een wandeling te starten. Op deze plekken kun je namelijk gratis je auto parkeren aan de rand van prachtige gebieden. Vanuit hier kun je heerlijk fietsen en wandelen via de knooppunten. De TOP’s zijn makkelijk te vinden door de borden langs de wegen te volgen. Je herkent de TOP aan een groene stalen halm van 5.5 meter hoog.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Zoetermeer-Westerpark (Heuvelweg, 2716 NH, Zoetermeer, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt TOP Zoetermeer-Westerpark
Heuvelweg
2716 NH Zoetermeer
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Heuvelweg
2716NH Zoetermeer

zoetermeer

Zuidweg
2719EJ Zoetermeer

Leerwerktraject auditief Zoetermeer

Bergmanstrook 45-K347
2726RR Zoetermeer
06 - 55 49 49 28
Stuur een mail

Veerpont

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Balije Tuin

De Balije Tuin

Restaurant

De Balije Tuin is een restaurant waar je geniet van eerlijke, ...

Meer informatie
De Vang eten en drinken

Saam onder de Molen

Fietscafe

Saam onder de Molen is gevestigd in de voormalige graanschuur ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Geen goede navigatie. Bij een afgesloten brug, totaal geen info hoe verder te moeten. Slechts melding keerom, keerom! Geen alternatief om op de goede route te komen. Kent maar één routerichting!"

  op:  

"Mooie route door bos, weiland over goede fietspaden"

 geplaatst op:

Jammer is dat de navigatie niet goed werkt. Vanuit huis is het 3 km naar de route, maar ik heb er 8 km over gedaan (omdat ik hier de weg wel ken). Oorzaak was dat de navigatie 'links' aangaf terwijl dit 'rechts' had moeten zijn. Aangekomen op knooppunt bij een T-kruising gaf de navigatie niet aan welke kant ik op moest. Met de kaart erbij de route vervolgd, maar toen werd ik gevraagd om om te keren en even later hoorde ik dat ik op de aanlooproute zat en weer verder kreeg ik weer de juiste informatie. Dit gebeurde meerdere keren op de route. Ook de afstanden tot aan een wijziging in de route niet exact genoeg. Als ik alleen op de gesproken navigatie had gefietst, was ik waarschijnlijk nooit rond gekomen, maar met de kaart erbij is het wel gelukt. Zwakste punt is het links en rechts afslaan dat onjuist wordt aangegeven.

Paul, Zuid-Holland

op:

"Ik wil deze navigatie niet Hij zegt heel vaak keer om terwijl dat niet zo is !!!"

  op:

"Zoek,zoek."

 geplaatst op:

Aanduiding knooppunten soms moeilijk te vinden.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 339306 | Toegevoegd op 19-1-2016 | Laatst gewijzigd op 5-7-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding