Sprong in het duister

Fietsroute 336202

Aangeboden door:

2530 69

Omschrijving

Overleven
Tijdens de oorlog storten in Nederland zo’n 6.500 vliegtuigen neer. Vierhonderd daarvan boven de Achterhoek. De bemanning heeft het toestel dan al in paniek verlaten: een spannende sprong in het duister. Eerst de vrije val, dan zwevend zoeken naar een voor het oog veilige landingsplek. Maar dan begint het overleven pas echt…

Niemand vertrouwen
Het is de nacht van 7 op 8 februari 1945 als de Duitsers een Engels Lancastervliegtuig raken. De zes bemanningsleden springen in het donker overboord. Twee van hen, Stan Hanson en Geoff Cheeseman, worden via via ondergebracht bij de familie Te Lindert op boerderij ‘Bosman’. Daar gaan op 31 maart de vlaggen uit én is er een feestontbijt in de boerenkeuken. Pas op dat moment ontdekken ze dat ze niet de enige onderduikers zijn. Onwetend van elkaars aanwezigheid zaten ze al die tijd gezamenlijk op en rond het boerenerf. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn!

Buitengewoon Lievelde
Bij Buitengewoon Lievelde kun je lekker tot rust komen in een van de vakantiehuizen. Deze huizen zijn voorzien van allerlei luxe voorzieningen in een landelijke omgeving.

Crash plek
Hier crasht op 4 februari 1944 een Amerikaanse bommenwerper. Het boven Duitsland geraakte en inmiddels brandende toestel wordt door de piloot in Nederland aan de grond gezet. De rest van de bemanning is in Duitsland al overboord gesprongen. Kort na de crash arriveert de lokale brandweer. Een van hen ontdekt een tas die door de Amerikanen in het toestel is achtergelaten. Omdat er, voor de Duitsers, cruciale informatie in de tas kan zitten, neemt hij ‘m mee naar huis. Op dat moment niet wetend, dat de eigenaar zich 40 jaar later zal melden.

De Achterhoek is bij uitstek een prachtige regio voor fietsers en wandelaars. Verken deze mooie regio per fiets of te voet op een bijzondere manier: met je smartphone. Met de AbelLife app kun je genieten van interessante anekdotes, filmpjes, foto’s en leuke tips voor onderweg. De app wijst je de weg en verder kom je onderweg meer te weten over historische bezienswaardigheden, de natuur om je heen en leuke horeca-adresjes in de buurt.
Wil je dat wel eens proberen?
Download dan de AbelLife app en download een losse route of schaf een routeboekje aan bij een van de VVV’s in de Achterhoek en maak gebruik van de vouchercode voorin het boekje. Meer informatie vindt je op www.achterhoek.nl/routes of op www.abellife.nl

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Erve Kots (Eimersweg, 7137HE, Oost Gelre, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
TOP Erve Kots
Eimersweg
7137HE Oost Gelre
Plan route naar startpunt

lichtenvoorde-groenlo

Lievelderweg
7137MX Oost Gelre

Parkeerplaats centrum

Deken Hooijmansingel
7141ET Oost Gelre

VVV Groenlo

Kevelderstraat
7141AA Oost Gelre
0544 46 12 47
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/groepaccommodaties010.png

Buitengewoon Lievelde

Groepsverblijf

In de landelijke omgeving van het dorpje Lievelde vind je de v...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 336202 | Toegevoegd op 23-12-2015 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding