De highlights van de Winterswijkse grens

Fietsroute 335734

Aangeboden door:

3322 119

Omschrijving

Het Nationaal Landschap Winterswijk biedt een afwisselend decor van een fietstocht, waarin grasland overgaat in houtwallen en prachtige essen. In het 22.000 hectare grote coulisselandschap in het buitengebied kun je genieten van rust en ruimte. Verder vind je op deze route imposante Scholtengoederen, meanderende beken, sfeervolle wijngaarden en gezellige theetuinen.

Het startpunt van de route ligt in het sfeervolle centrum van Winterswijk. Vanuit hier fiets je richting de Duitse grens. Je passeert watermolens en fietst onder meer door het natuurgebied van de Bekendelle voordat je via een groene grensovergang Duitsland binnen fietst. Ook het Duitse achterland op deze route is beslist de moeite waard met het natuurschoon van Burlo en het Vardingholterveen.

Vanaf de uitzichtpunten kun je prachtig uitkijken over het Duitse Vardingholter veen. De route leidt je verder naar Burlo waar een prachtig klooster is gevestigd. Via smalle bospaadjes fiets je de grens weer over naar Nederland richting het eindpunt. Neem onderweg zeker een kijkje bij de Steengroeve. Aan het einde van de fietstocht kom je weer uit in Winterswijk, waar je neer kunt strijken op een van de gezellige terrassen in het centrum. Een lekker hapje of drankje gaat er waarschijnlijk wel in na een dag op de pedalen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Winterswijk (Mevrouw Kuipers-Rietbergplein, 7101DD, Winterswijk, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Winterswijk
Mevrouw Kuipers-Rietbergplein
7101DD Winterswijk
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Dingstraat
7101HD Winterswijk

winterswijk

Spoorstraat
7101GV Winterswijk

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Prachtige route"

 geplaatst op:

Genoten, wat een schitterende route door een afwisselend landschap. Echt een aanrader.

"Leuke route die ook door een mooi stukje Duitsland gaat. Bij Roerdinkhof kun je heerlijk koffie met gebak krijgen. Dit is een bezoek meer dan waard!"

  op:

"Eeen aanrader !"

 geplaatst op:

Prachtige route zowel op de weg als prachtige bospaadjes en met leuke bezienswaardigheden onderweg, oa de steengroeve, watermolen en Rosenhaege.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 335734 | Toegevoegd op 17-12-2015 | Laatst gewijzigd op 7-8-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding