Vissersroute

Fietsroute 335697

Aangeboden door:

4483 162

Omschrijving

Op deze route kun je lekker uitwaaien langs de kust en je wordt meegenomen langs allerlei historische plekken rondom Zandvoort en Haarlem. Zandvoorter vissersvrouwen liepen vroeger met de door hun stoere mannen gevangen vis veelal blootsvoets naar de Vischmarkt in Haarlem. Hier probeerden ze de vis aan de man te brengen. Stap zelf op je fiets en verken dit authentieke gebied.

Deze fietsroute voert langs het Spaarne. Dit was vroeger al een belangrijke route voor de aanvoer van onder andere paling uit Spaarndam. Verder fiets je langs het visrijke meer de Mooie Nel en je fietst door Spaarndam. Dit dorp is beroemd vanwege de vele vissers die er woonden. Met de inpoldering van het IJ zijn deze vissers vertrokken en daarmee verdween ook ‘de walm van Balm’, de typerende lucht van de palingrokerijen.

Via het vlakke polderland fiets je naar het fraaie Landgoed Duin en Kruidberg. Dit was het vroegere jachtslot van Stadhouder Willem III. Via het mooie Nationaal Park Zuid-Kennemerland kom je bij het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Hier is een schat aan informatie over dit mooie park beschikbaar. Het laatste deel van de route loopt evenwijdig aan de zee. Geniet van de frisse zeelucht en de vissersbootjes die je er ongetwijfeld zult zien.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Zandvoort (Kerkstraat, 2042JG, Zandvoort, North Holland, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Zandvoort
Kerkstraat
2042JG Zandvoort
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Paradijsweg
2042GH Zandvoort

Behind THE Beach Bike Rentals

Haltestraat 51
2042 LL Zandvoort
+31 (0)238 22 47 46
Stuur een mail

Oplaadpunt

Thorbeckestraat
2042GN Zandvoort

zandvoort aan zee

Eltzbacherstraat
2041AG Zandvoort

Bezoekerscentrum De Oranjekom

1e Leijweg
2114BH Bloemendaal

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Zandvoort"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 335697 | Toegevoegd op 17-12-2015 | Laatst gewijzigd op 4-2-2023

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding