Zoek de rust op

Fietsroute 334646

Aangeboden door:

5767 23

Omschrijving

In het glooiende grensgebied van Twente en Nedersaksen lijkt het jachtige leven niet te bestaan. Je fietst hier door een natuurrijke regio zonder grote steden, ideaal dus voor rustzoekers.

Idyllische beekdalen
In dit deel van Twente fiets je door een oud essenlandschap van bosjes, heideveldjes, weilanden en akkers omringd door houtwallen. In het Beneden-Dinkeldal rij je door open weilanden. Aan de randen groeien her en der loofbosjes. Als je goed luistert, kun je hier in het voorjaar de lokroep van de boomkikker horen. Midden in het bos van het Springendal stromen vele beekjes. Een waar paradijsje, ook omdat er geen gemotoriseerd verkeer mag komen.

Tijd voor thee
Op je route kom je door een paar mooie oude dorpjes en buurtschappen, zoals Getelo, Hesingen, Oud Ootmarsum en Vasse. Overal zie je de typische Saksische boerderijen en vakwerkhuizen die getuigen van een gezamenlijke cultuurhistorie in dit grensgebied. Hoe langzamer je rijdt, hoe langer je van al het moois geniet. Ook aan het einde van de route kun je lekker onthaasten bij Theehuis Lunchroom Dennenoord. Bijvoorbeeld met een heerlijke afternoon tea.

Huis te Brecklenkamp
In de kleine landpunt van noordoost Twente, ingeklemd door Duitsland, kom je langs de karakteristieke zeventiende-eeuwse Oost-Nederlandse havezate Huis te Breckelenkamp. Grote delen van dit monument hebben de eeuwen nagenoeg ongeschonden doorstaan. Het huis is alleen op open dagen of bij openbare evenementen te bezoeken. Wel kun je een stukje onder de oude eiken door de oprijlaan op fietsen, zodat je even een blik op het gebouw kunt werpen. Wat een plaatje. Wil je meer ontdekken van deze prachtige streek? Fiets dan ook route 334647.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Theehuis Lunchroom Dennenoord (Vasserweg, 7638 PK, Nutter, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Theehuis Lunchroom Dennenoord
Vasserweg
7638 PK Nutter
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Denekamperweg
7661RM Tubbergen

VVV Ootmarsum

Marktstraat
7631BZ Dinkelland
0541 29 12 14
Stuur een mail

Hesingen

Hesingen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Dennenoord Theehuis

Theehuis Lunchroom Dennenoord

Fietscafe

Theehuis Lunchroom Dennenoord ligt in het Nutter, een buurtsch...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 334646 | Toegevoegd op 3-12-2015 | Laatst gewijzigd op 11-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding