In het spoor van Bruegel de Oude

Fietsroute 334641

Aangeboden door:

2292 29

Omschrijving

Met de Bruegelroute ontdek je de plaatsen rondom het Limburgse Peer waar de schilder Pieter Bruegel de Oude zijn inspiratie opdeed. Onderweg kun je acht reproducties van zijn hand bewonderen.

Limburgse land
De route voert je onder meer door de Peerse bossen, sprookjesachtige beekvalleien en langs verschillende prachtige oude boerderijen en hoeves. Tijdens je rit door dit landelijke decor heb je schilderachtige vergezichten. Belgisch Limburg is niet alleen een fietsparadijs: het was ook een rijke inspiratiebron voor Bruegel de Oude. De volkse taferelen van wereldberoemde meesterwerken als de Boerendans, Kinderspelen en de Hooioogst vonden hun oorsprong in de zestiende-eeuwse omgeving van Peer.

Bruegelmuseum
Bij Toerisme Peer kun je een brochure krijgen waarop de precieze locaties van de acht reproducties staan aangeven. Meer zien van Bruegel? In het Bruegelmuseum aan de markt in Peer hangen hoogwaardige reproducties van zijn gehele oeuvre. In het centrum van Peer vind je bovendien vele leuke cafeetjes en restaurants om deze prachtige dag culinair af te sluiten.

Het schildersgeslacht Brueg(h)el
Pieter Bruegel de Oude leefde van ongeveer 1530 tot 1569. Hij is een wereldberoemd schilder wiens werken over musea in de hele wereld hangen. Bruegel de Oude is de stamvader van een heus schildersgeslacht dat zou doorlopen tot het einde van de zeventiende eeuw. Hij kreeg twee zoons, Pieter Brueghel de Jonge en Jan Brueghel de Oude. Beide zoons werden schilder. Jan Brueghel de Oude op zijn beurt kreeg twee schilderende zoons, maar ook een dochter die met een kunstschilder trouwde en een kleinzoon die zich aan de schilderkunst wijdde.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Breugelhoeve (Weyerstraat, 3990, Peer, Limburg, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Breugelhoeve
Weyerstraat
3990 Peer
Plan route naar startpunt

Romeinse Dijk
3910 Pelt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Breugelhoeve

De Breugelhoeve

Fietscafe

Te midden van de prachtige landelijke omgeving van Grote-Broge...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Top"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 334641 | Toegevoegd op 3-12-2015 | Laatst gewijzigd op 6-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding