Relaxed langs de Rijn

Fietsroute 334638

Aangeboden door:

4018 61

Omschrijving

Vergezichten over de Rijn, uitgestrekte bossen, historie en een van de grootste uiterwaardenparken van Europa: je beleeft het met deze route langs de Rijn tussen Wageningen en Arnhem.

Groene Rijnvallei
Langs de grasrijke uiterwaarden van de Rijn is het heerlijk doortrappen, terwijl je geniet van een weids uitzicht. De koeien zijn makkelijk te spotten, voor de water- en weidevogels moet je wat meer moeite doen. Als je de rivier in Arnhem oversteekt, rij je langs de randen van Stadsblokken-Meinerswijk, een schitterend uiterwaardengebied dat de laatste jaren ontwikkeld is. Je ziet hier een interessant contrast tussen riviernatuur en de skyline van Arnhem.

Kasteel Doorwerth
Bij Oosterbeek rij je door statige loofbossen. In dit schilders- en villadorp is ruim één procent van de huizen meer dan een miljoen euro waard. Vanaf de stuwwallen bij Doorwerth heb je een prachtig panorama over de Rijn en Betuwe. Als je vlak na knooppunt 37 twee keer links rijdt, kun je even een blik op het fraaie Kasteel Doorwerth werpen. Dichter bij de rivier fiets je langs de vogelrijke moerassen en graslanden. Na zo’n mooie lange dag zal je maaltijd bij Pannenkoekenboerderij Aan de Linge extra lekker smaken.

De overbodige IJssellinie
Behalve de Liberation Route loopt er nog een aantal themaroutes door Gelderland. Eentje ervan gaat over de Koude Oorlogsperiode. K8 aan de rand van Arnhem is een van de plaatsen uit deze route. Hier bevindt zich nog steeds de haven waar tot 1955 een drijvend caisson klaar lag om in geval van een Russische dreiging de Rijn af te sluiten. Met deze afsluiting zou het waterpeil in de IJssel stijgen, zodat een deel van het land rondom deze rivier onder water zou lopen. Deze moderne versie van de Hollandse waterlinie werd tot 1955 streng bewaakt. In dat jaar trad Duitsland toe tot de NAVO en verschoof de dreiging oostwaarts naar de Elbe. Behalve de haven bestaat ook een van de twee commandobunkers nog.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Pannenkoekenboerderij Aan de Linge
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Pannenkoekenboerderij Aan de Linge
Molenstraat
6672 LA Hemmen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Hoofdstraat
6671CA Overbetuwe

zetten-andelst

Parallelweg-Noord
6671DA Overbetuwe

VVV Wageningen in Boekhandel Kniphorst

Hoogstraat
6701BN Wageningen
0318 61 44 44
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende mooie plekjes die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

Pannenkoekenboerderij Aan de Linge

Pannenkoekenboerderij Aan de Linge

Pannenkoekenhuis

Pannenkoekenboerderij Aan de Linge ligt midden in de Betuwe. E...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 334638 | Toegevoegd op 3-12-2015 | Laatst gewijzigd op 10-4-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding