Twee werelden op een dag

Fietsroute 334185

Aangeboden door:

6761 120

Omschrijving

Deze route laat je zien hoe verschillend een land op korte afstand kan zijn. Vanuit de weidse Groningse polder rijd je naar het nationale beek- en esdorpenlandschap van de Drentsche Aa.

Zuidlaardermeer
Je rijdt een flink stuk om het Zuidlaardermeer. Aan de oevers wuift het riet in de wind, hier en daar zie je ook wilgen en elzenbroekbosjes. Het is een mooie plek om even af te stappen en wat over het water uit te kijken of om vogels te spotten. In de rietlanden broeden de bruine kiekendief, de roerdomp en vele soorten rietzangers.

De Drentsche Aa
Via Zuidlaren, een dorpje met zeven brinken, rij je Nationaal Landschap de Drentsche Aa binnen, het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa. Je fietst hier door het Drenthe van vroeger met Saksische boerderijen rond de brink, akkers op de bolle essen en hooilanden in het lager gelegen beekdal. Midden in dit landschap kun je een pauze inlassen bij Restaurant van Tarel. Geniet hier van een lekker hapje en een drankje en stap daarna weer op je fiets. Aan het einde van de route kom je uit bij de gezellige Camping Meerwijck op. Tijd voor een stoeltje, boekje en borreltje!

Unieke museummolen
In het dorpje De Groeve kom je langs De Boezemvriend, de enige grote poldermolen in Drenthe. De molen werd in 1871 gebouwd en bemaalde de polder Zuidlaren. Even later kom je aan de Zuidlaardervaart langs de Wachter, een molen die uit 1851 stamt. Het is een multifunctionele museummolen. Zo wordt er olie uit lijnzaad gewonnen, maar worden er ook granen en specerijen gemalen. Wil je ook het cultuurgoed in de Groningse polder eens verkennen? Fiets dan ook route 334183.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Camping Meerwijck (Strandweg, 9606 PR, Kropswolde, Groningen, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Camping Meerwijck
Strandweg
9606 PR Kropswolde
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Strandweg
9606PR Hoogezand-Sappemeer

kropswolde

Woldweg
9601LV Hoogezand-Sappemeer

VVV Hoogezand-Sappemeer

Kerkstraat
9603AL Hoogezand-Sappemeer
0598 35 24 38
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Beachclub Vifero

Beachclub Vifero

Restaurant

Beachclub Vifero is een horecagelegenheid aan het Zuidlaarderm...

Meer informatie
Camping Meerwijck

Camping Meerwijck

Camping

Camping Meerwijck ligt in een prachtig natuurgebied aan het Zu...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Prachtige route"

 geplaatst op:  

Echt een hele mooie route, alleen er missen wel een aantal knooppunten in de beschrijving. Wij hadden de pech dat toen we er bijna waren ( bij knooppunt 88) , het fietspontje niet ging ivm Corona. Daardoor moesten we 17 km omfietsen om bij knooppunt 28 te komen. Bij een temperatuur van 4 graden was dit wel zwaar. Maar het natuurgebied waar we toen alsnog door kwamen was prachtig. Met heel veel vogels en Schotse Hooglanders.

"De app stuurt je soms de verkeerde kant op en de borden langs de weg zijn soms weg."

 geplaatst op:

Zo als hier boven

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 334185 | Toegevoegd op 26-11-2015 | Laatst gewijzigd op 17-12-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding