Ontdek de Groningse polder

Fietsroute 334183

Aangeboden door:

5999 70

Omschrijving

De Groningse polder is rijk aan water, prachtige vergezichten en cultuurhistorie. Deze route neemt je mee door de omgeving ten oosten van de stad Groningen.

De Westerbroekstermadepolder
Al snel na het opstappen fiets je door de Kropswolder Buitenpolder. Vanaf het pad kijk je uit over open water, rietmoerassen en natte graslanden. Een heerlijk uitzicht om even mee op te frissen. Even later rij je de Westerbroekstermadepolder in, een naam die je bij Scrabble veel punten op zal leveren. In de natte weides zie je Konikpaarden en Schotse hooglanders grazen. Ook kun je er watervogels, steltlopers en weidevogels spotten.

Eerste aardgas
Je rijdt door karakteristieke oude dorpjes als Engelbert en Harkstede waar naast de zeventiende-eeuwse Hervormde Kerk een toren staat die nog uit de dertiende eeuw stamt. Ook rij je door Kolham waar in 1959 bij een boer het eerste aardgas uit de Slochter gasbel werd ontdekt. In het Gorechtpark in Hoogezand zie je niet alleen de bekende parknatuur, maar ook enkele fraaie kunstwerken. Aan het einde van de route rij je weer de gezellige Camping Meerwijck op. Tijd voor een stoeltje, boekje en borreltje!

Het standaardtype Woldjerspoor
Op je route zie je enkele karakteristieke gebouwen. Aan de Woldjerspoorweg in Engelbert staat bijvoorbeeld het voormalige spoorgebouw. Dit pand was het eerste van de zeven stations die in de jaren twintig van de vorige eeuw zijn gebouwd in de stijl van het standaardtype Woldjerspoor. Ook kom je langs café Engelstede, de vroegere koffiekamer van het spoorgebouw. Dit pand is gebouwd in de vorm van een locomotief. Tevens kom je langs molens als de Stel’s Meuln, een korenmolen uit 1851. Ook in de Entreprise uit 1906 werd graan gemalen. Meer zien van de omgeving? Via route 334185 rij je vanuit Camping Meerwijck zo Nationaal Landschap de Drentsche Aa in.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Camping Meerwijck (Strandweg, 9606 PR, Kropswolde, Groningen, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Camping Meerwijck
Strandweg
9606 PR Kropswolde
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Strandweg
9606PR Hoogezand-Sappemeer

kropswolde

Woldweg
9601LV Hoogezand-Sappemeer

VVV Hoogezand-Sappemeer

Kerkstraat
9603AL Hoogezand-Sappemeer
0598 35 24 38
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Camping Meerwijck

Camping Meerwijck

Camping

Camping Meerwijck ligt in een prachtig natuurgebied aan het Zu...

Meer informatie
Beachclub Vifero

Beachclub Vifero

Restaurant

Beachclub Vifero is een horecagelegenheid aan het Zuidlaarderm...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Jurrien

op:

Petra

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 334183 | Toegevoegd op 26-11-2015 | Laatst gewijzigd op 25-11-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding