Zoek de stilte op

Fietsroute 333106

Aangeboden door:

2576 133

Omschrijving

Laaf je aan de rust en ruimte in de dunbevolkte Achterhoek. Je fietst hier door een halfopen coulisselandschap van meanderende beken, houtwallen en authentieke Saksische boerderijen. Neem wat proviand mee voor onderweg, want je komt niet door dorpjes of stadjes.

Het Bekendelle
De route leidt je ook door een aantal kleine bossen. Een ervan is Bekendelle ten zuiden van Winterswijk, een oud loofbos dat met nog negentien andere natuurgebieden het Nationaal Landschap Winterswijk vormt. In het bos groeien vooral elzen, essen en eiken. Ook zie je hier hoe het beekje de Boven-Slinge door het bos slingert. Onder de broedvogels bevindt zich de ijsvogel, met een beetje geluk spot je een exemplaar van deze fraaie soort.

Wooldse Veen
Het Wooldse Veen en het aangrenzende Duitse Burlo-Vardingholter Venn vormen samen een uitgestrekt natuurgebied. Langs het kwetsbare hoogveen zelf kun je niet fietsen. In plaats daarvan rij je over een oude smokkelroute de grens over, het zogeheten Kommiezenpatt. In dit grensgebied staan maar liefst 186 oude grensstenen. De route start en eindigt bij Recreatiepark Het Winkel. Je kunt hier logeren, maar je bent ook als dagjestoerist welkom in de coffeebar en het restaurant.

Eeuwenoude dubbele watermolen
Net buiten Winterswijk passeer je al snel De Oliemölle, een voormalige dubbele watermolen aan de loop van de Boven-Slinge. In deze oude molens werd koren gemalen en olie geperst. De historie van de molens gaat waarschijnlijk terug tot de veertiende eeuw. Eind 2014 is de watermolen opgekocht door een ondernemer die er appartementen in wil vestigen. Niet getreurd: de combinatie van het beekje, het bruggetje en de oude molengebouwen levert nog steeds een prachtig plaatje op waarvoor je graag even af wil stappen. Wil je dit ongekend rustige gebied verder verkennen? Rij dan ook de routes 211539 en 211542.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Recreatiepark Het Winkel (de Slingeweg, 7115 AG, Winterswijk, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Recreatiepark Het Winkel
de Slingeweg
7115 AG Winterswijk
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Badweg
7102EG Winterswijk

Parkeerplaats

Badweg
7102EG Winterswijk

winterswijk

Spoorstraat
7101GV Winterswijk

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Het Winkel

Recreatiepark Het Winkel

Camping

Recreatiepark Het Winkel ligt midden in Nationaal Landschap Wi...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Molens Den Helder_olie- en korenmolen_Winterswijk

De Olliemölle - Watermolen Den Helder

Waterradmolen

Een voormalige dubbele watermolen uit de veertiende eeuw aan d...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"prachtige route in het Winterswijkse buitengebied"

  op:

"Aanrader"

 geplaatst op:

Schitterende route, wel eentje die misschien wat moeilijker te fietsen is als het flink heeft geregend, wij gaan hem in ieder geval nog een keer doen!

"Prachtige route"

  op:

"Super fietstocht!!"

 geplaatst op:

Een geweldige fietsroute die zijn naam eer aandoet! Wat hebben we genoten van de stilte, de ontelbare mooie doorkijkjes, de smalle fietspaadjes en onverharde wegen. De soms eeuwenoude (gerenoveerde) boerderijen en het coulissenlandschap waren totaal in balans. Wat ons betreft een dikke 10! Overigens zijn er onderweg ontelbare bankjes waar je heerlijk van de natuur en rust kunt genieten. Snelwegen zijn hier niet te horen!! Daarnaast zijn er op km 18 en 28 mogelijkheden om koffie te drinken of iets te eten. Een echte aanrader voor iedereen die rust zoekt!!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 333106 | Toegevoegd op 12-11-2015 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding