Door de Ourthevallei van de Belgische Ardennen

Fietsroute 332057

Aangeboden door:

8382 52

Omschrijving

Wie niet terugdeinst voor wat avontuur kan zijn hart ophalen op deze route. Je rijdt vanuit Luik stroomopwaarts langs de Ourthe naar Marche-en-Famenne over onverhard terrein en enkele heuveltoppen. Noem het gerust een light-versie van Luik-Bastenaken-Luik. Overgoten met een flinke saus cultuurhistorie.

Fiets Welkom-label
Als je de tocht over enkele dagen verdeelt, heb je onderweg alle tijd om van de fraaie natuur, de frisse lucht en de rijke cultuurhistorie te genieten. Zo zie je talrijke toeristische trekpleisters en eet je in knusse restaurants met typische streekproducten. Langs de route liggen bovendien gastvrije accommodaties die het Fiets Welkom-label hebben.

Betoverend Durbuy
De route neemt je mee door een aantal prachtige plaatsjes, zoals het bruisende Luik en het oude Marche-en-Famenne. En wat te denken van Durbuy? Volgens haar inwoners is dit het kleinste stadje ter wereld. Maak hier een wandelingetje om het sfeervolle stadshart en de historische huizen te ontdekken. De smalle straatjes zijn sinds de achttiende eeuw niet meer veranderd. Klaar met je tocht? Met de stoptrein van station Marloie reis je door adembenemende landschappen terug naar het centraal station van Luik (Liège-Guillemins).

RAVel
Een deel van de route rij je over strakke RAVeL-paden. De RAVeL (Réseau Autonome de Voies Lentes) is een Waals project om paden speciaal voor langzaam verkeer zoals fietsers te maken. Auto’s zijn hier niet toegestaan. Vaak loopt een RAVeL over het traject van een voormalige spoorlijn. Je kunt hier rustig doortrappen en onbekommerd genieten van het uitzicht over de weilanden of over het kabbelende water van de Ourthe.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Museum van het Waalse Leven (Cour des Mineurs, 4000, Luik, Luik, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Museum van het Waalse Leven
Cour des Mineurs
4000 Luik
Plan route naar startpunt

Parking Saint-Lambert

Place Saint-Lambert
4000 Luik

Toeristische Federatie van de Provincie Luik

Place de la République Française 1
4000 Luik
+32 (0)4 237 95 26
Stuur een mail

Centraal Station van Luik (Liège-Guillemins)

Place des Guillemins 2
4000 Luik

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Maison du Tourisme van Marche & Nassogne

Maison du Tourisme van Marche & Nassogne

Bezoekerscentrum

Deze charmante, compleet gerenoveerde stad in de sfeer van de ...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Museum van het Waalse Leven

Museum van het Waalse Leven

Museum

Het Museum van het Waalse leven is gelegen in het hart van Lui...

Meer informatie
Geen foto van Les Découvertes de Comblain

Les Découvertes de Comblain

Museum

Les Découvertes de Comblain nodigt je uit om onvergetelijke mo...

Meer informatie
Geen foto van Het Domein van Palogne

Het Domein van Palogne

Museum

In Het Domein van Palogne beleef je onvergetelijke momenten in...

Meer informatie
Geen foto van De Grotten van Hotton, grotten van duizend-en-één-nacht

De Grotten van Hotton, grotten van duizend-en-één-nacht

Museum

De grotten van Hotton zijn ontdekt in 1958 toen er een opening...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Top route"

 geplaatst op:

Na de watersnood in juli 2021 is er een brug verdwenen achter Sy. De route met GPS vervolgen tot Bomal vanaf Sy De route vanaf Angleur is overigens goed te volgen door de Ravel d’Ourthe te volgen. Je kunt op diverse plaatsen terug met de trein. 65+ voor €7,50 Deze route is goed uit te breiden met de Ravel 163 naar Gouvy. Vandaar met GPS (staat ook goed aangegeven) richting Troisvierges waar je onderweg de Vennbahn tegenkomt om dan richting Sant Vith en bij Sourbrodt richting Baraque Michelle en Jalhay te fietsen. Met de GPS naar Thimister om dan Ravel Ligne 38 te rijden Deze voert je langs de parkeerplaats van het treinstation Angleur waar deze route (Ourthe) begint. Totaal 280 km.

"fietstocht met bagagekarretje zomer 2019 met dochter v 9 jaar vanaf Marche en Famenne naar Tilff"

 geplaatst op:

We hadden onze fietsen in Marche e Fa. neergezet en met de auto naar Tilff (eindpunt) en met de trein terug naar de fietsen. Daar begonnen met fietsen met zijn 2en en karretje met tent naar Hotton. is 10 km, wel het knooppunten fietspad genomen. Soms beetje steil en onverhard maar stukje lopen is ook prima. Hotton op camping en grotten bekijken. Volgende dag naar Barvaux/camping, ook avontuurlijk over oude brug en over stukje smal wandelpad, route goed aangegeven. Rustdag gekanood en naar mais labyrint. Soms is knooppuntenroute beter dan deze route. Stuk klimmen uit dal bij Sy steil maar stukjes lopend te doen. Bij Xhignesse zijn ze bezig om fietspad langs het spoor te maken maar nog lang niet klaar. Je kunt wel een wandelpad langs de ourthe volgen ipv grote weg. Fietspad houdt opeens op en dan maar stukje lopen en dan begint het weer. Dus te doen. Rivage op camping "Confluent" en dan stukje naar Tilff. Was prachtige trip , wel wat anders dan in NL vwb fietspaden maar maakte het ook avontuurlijk.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 332057 | Toegevoegd op 5-11-2015 | Laatst gewijzigd op 29-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding