De vallei van de Viroin

Fietsroute 327372

Aangeboden door:

1110 6

Omschrijving

In de Ardennen kun je je hart ophalen als je van prachtige natuur, heuvels en authentieke plattelandsdorpjes houdt. Deze route neemt je mee door de vallei van het riviertje de Viroin in het zuidelijke deel van de Ardennen.

Natuurpark Viroin-Hermeton
Op een groot deel van de route rijd je door het ongerepte natuurgebied Viroin-Hermeton. Je vindt hier een mozaïek van loof- en naaldbossen, graslanden en vochtige weilanden. Kenmerkend zijn ook de honderden kloven in dit natuurgebied, waarvan sommige bijna 100 meter lang zijn. De grond is op sommige plaatsen erg kalkrijk, waardoor er in mei en juni duizenden wilde orchideeën bloeien.

Kasteelruïne
Je komt door een aantal oude dorpjes, zoals het charmante Dourbes dat in de schaduw ligt van een kasteelruïne. Het kasteel, dat op een uitstekende rots staat, werd al in 1555 verwoest. Ook in Nismes kun je je ogen goed de kost met alle historische gebouwen die je hier vindt. De kerk bijvoorbeeld stamt uit de veertiende eeuw, al is hij in de vijftiger jaren van de vorige eeuw flink gerestaureerd.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

5670, Viroinval, Namen, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Viroinval
5670 Viroinval
Plan route naar startpunt

Rue des Scoubalous
5660 Couvin

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Jody

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 327372 | Toegevoegd op 19-10-2015 | Laatst gewijzigd op 23-8-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding