Langs de meren van l’Eau d'Heure

Fietsroute 327368

Aangeboden door:

4044 47

Omschrijving

Een dagje langs de oevers van verschillende meren in Wallonië touren? Daar hoef je echt niet half België voor te doorkruisen. Op deze fietstocht in de Ardennen vind je de meren namelijk naast elkaar. Een heerlijke omgeving om per fiets te verkennen.

De meren van l’Eau d'Heure
Je rijdt langs de oevers van de l’Eau d'Heure: 5 meren die in de jaren zeventig werden aangelegd op het stroomverloop van rivier de Eau d’Heure. Zo’n groot merengebied is een zeldzaamheid in zo'n heuvelachtige en groene streek. De oevers hebben in totaal een lengte van 70 kilometer. Hier kun je dus over een grotere afstand langs het water fietsen dan aan de Belgische kust. Op een deel van de route fiets je ook nog door het uitgestrekte en ongerepte bos dat aan het meer grenst.

Picknick
Langs de route heb je voldoende plekjes om even een kleedje uit te spreiden om een stokbroodje met streekkaas te eten. Een mooie gelegenheid om even bij te kletsen, om van het uitzicht op de heuvels en het water te genieten of om een duik in het water te nemen. Na je fietstocht is het heerlijk thuiskomen in je bungalow bij Landal Village l’Eau d’Heure.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

N50.1896, E4.3514
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Pré-barrage du Ry-Jaune
5630 Cerfontaine

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Ecomusee de l'Eau d'Heure

Ecomusee de l'Eau d'Heure

Museum

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Christophe

op:

"Fietsen"

 geplaatst op:

Mooie route, maar aanduiding laat te wensen over

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 327368 | Toegevoegd op 19-10-2015 | Laatst gewijzigd op 20-11-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding