De Valleien van het Levend Water

Fietsroute 327363

Aangeboden door:

799 13

Omschrijving

In het zuiden van België rijd je door de streek met de sprookjesachtige naam de Valleien van het Levend Water. Helemaal overdreven is die naam niet, want je ziet er vele meertjes en kabbelende riviertjes. Ook rijd je hier door uitgestrekte stille bossen.

Het eeuwenoude Mariembourg
Het voormalige vestingstadje Mariembourg (wat burcht van Maria betekent) werd in 1542 gebouwd in opdracht van Maria van Hongarije. Het oude centrum heeft nog steeds de planologische vorm van een ster, met straten die uitkomen op een centraal plein. De vesting had de reputatie onneembaar te zijn, maar toch werd het al in 1554 ingenomen. Net onder het stadje kom je langs het leuke brouwerijmuseum van Brasserie des Fagnes.

Gezellig Couvin
De route start en eindigt in Couvin, een stadje aan de oevers van het riviertje L'Eau Noire. In het oude stadscentrum, dat ooit door wallen werd omringd, zie je nog de prachtige koopmanshallen en woningen uit de achttiende en negentiende eeuw. Bij restaurant La Ruche kun je de benen strekken op het terras en natuurlijk van een heerlijk streekgerecht genieten.

Historische stoomtrein
Liefhebber van oude stoomtreinen? In Mariembourg kun je nog een reis terug in de tijd maken. Vanuit het oude spoorwegstation vertrekken de historische treinstellen van de Chemin de Fer à Vapeur des Trois Vallées, ofwel de Stoomtreinen van de Drie Valleien. Je kunt hiermee een tochtje maken door prachtige riviervalleien over een oud tracé. De locomotievenloods in Mariembourg heeft, als enige in België, nog de oude rotondevorm.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

La Ruche (Place Général Piron , 5660, Couvin, Namen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
La Ruche
Place Général Piron
5660 Couvin
Plan route naar startpunt

Rue de la Marcelle
5660 Couvin

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

La Ruche

La Ruche

Restaurant

Midden in het Waalse plaatsje Couvin vind je aan rivier l’Eau ...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Brasserie des Fagnes

Brasserie des Fagnes

Museum

In dit museum kom je alles te weten over het brouwen van bier....

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Verwachtingen.. 21/072019"

 geplaatst op:

Wij zijn hier naartoe getrokken met stadsfietsen en dat is dik tegen gevallen en hebben uiteindelijk de rit afgebroken, fietsen defect. Het eerste stuk is alleen eigenlijk toegankelijk voor mountainbikes omdat de wegjes door de bossen veel te ruw en soms overwoekerd zijn. Tegenvaller voor ons eigenlijk maar is wel een prachtige streek. Tip parking best parkeren aan het station van Couvin, dicht van startpunt, makkelijk, veel plaats en gratis.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 327363 | Toegevoegd op 19-10-2015 | Laatst gewijzigd op 3-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding