De charmes van Cerfontaine

Fietsroute 327358

Aangeboden door:

909 4

Omschrijving

Rondom het Waalse plaatsje Cerfontaine is het heerlijk fietsen. Je rijdt door een heuvelachtig coulisselandschap met kleine bossen, weides en akkers. Op de terrasjes aan de dorpspleintjes merk je de Bourgondische inslag: men houdt ervan om in een rustig tempo lekker te eten.

Picknick aan het water
De route neemt je onder meer mee langs de oevers van de meren van de Eau d'Heure. Een heerlijk gebied om even af te stappen en van een picknick te genieten. De 5 meren zijn niet natuurlijk ontstaan, maar in de jaren zeventig aangelegd op het stroomverloop van rivier de Eau d’Heure. Je kunt hier onder meer zwemmen en kajakken.

De schatten van Senzeilles
Geef je ogen de kost in Senzeilles. Er is veel moois te zien, zoals de negentiende-eeuwse Sint-Martinuskerk. Blikvanger is de astronomische klok aan de Rue de l’Horloge. De 13 wijzerplaten verwijzen onder meer naar de komeet van Halley, naar de sterrenbeelden en naar de cycli van zon en maan. Opvallend genoeg is de klok door een autodidact gebouwd: Lucien Charloteaux. Hij had er maar liefst 16 jaar voor nodig.

Het Kasteel van Senzeilles
Aan de Rue du Château kun je een blik op het oude Kasteel van Senzeilles werpen. Dit kasteel was ooit een versterkte burcht met een donjon waarvan de fundamenten uit de twaalfde eeuw stamden. Tijdens een beschieting door het Franse leger in de zestiende eeuw raakte een deel van het kasteel zwaar beschadigd. Op de restanten werd in 1555 het huidige rode kasteel – zonder donjon – opgetrokken in een prachtige Vlaams-Spaanse stijl. Wil je meer van dit natuurrijke gebied zien? Fiets dan ook route 327357.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Musee de la Vie Regionale (Cerfontaine, Namen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Musee de la Vie Regionale
Cerfontaine
Plan route naar startpunt

Pré-barrage du Ry-Jaune
5630 Cerfontaine

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Musee de la Vie Regionale

Musee de la Vie Regionale

Museum
Geen foto van Musee de Cerfontaine

Musee de Cerfontaine

Museum

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 327358 | Toegevoegd op 19-10-2015 | Laatst gewijzigd op 5-12-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding