Picknicken aan het meer bij Cerfontaine

Fietsroute 327357

Aangeboden door:

1021 14

Omschrijving

Verken de landelijke streek rond het Waalse plaatsje Cerfontaine. Ervaar hoe La douce France is overgewaaid naar Wallonië, want ook hier weten ze hoe je van het goede leven moet genieten.

Pittoresk Cerfontaine
Cerfontaine is een mooi dorpje om doorheen te rijden. Het levenstempo, de bouwstijl van de huizen en de negentiende-eeuwse kerk: je proeft hier al de Franse sfeer. Vanuit het dorp fiets je het heuvelachtige coulisselandschap in met zijn weides, akkers en kleine bossen. Ook kom je door Daussois en Villers-deux-Églises, oude dorpjes waar je op je gemak even van een pauze kunt genieten.

De meren van l’Eau d'Heure

Net boven Cerfontaine rijd je door een ongerept en stil bos. Let op voor overstekend wild. Er leven hier namelijk veel reeën en wilde zwijnen. Aan het bos grenst een groot merengebied, een zeldzaamheid in zo'n heuvelachtige en groene streek. Eerlijk is eerlijk: de meren van de Eau d'Heure zijn kunstmatig. Je treft hier maar liefst 70 kilometer aan oevers aan. Dat is zelfs meer dan aan de Belgische kust.

De astronomische klok van Senzeilles
In Senzeilles vind je aan de Rue de l’Horloge een opvallende staaltje techniek: een heuse astronomische klok. Deze klok werd ongeveer 100 jaar geleden gebouwd. De 13 wijzerplaten verwijzen onder meer naar de komeet van Halley, naar de sterrenbeelden en naar de cycli van zon en maan. Alle wijzerplaten worden door één enkele centrale as aangedreven. De slinger gaat per dag precies 86.400 heen en weer. Opvallend genoeg is de klok door een autodidact gebouwd: Lucien Charloteaux. Hij had er maar liefst 16 jaar voor nodig. Wil je meer van dit fraaie gebied zien? Fiets dan ook route 327358.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Musee de Cerfontaine (Arthur Balle, 5630, Cerfontaine, Namen, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Musee de Cerfontaine
Arthur Balle
5630 Cerfontaine
Plan route naar startpunt

Pré-barrage du Ry-Jaune
5630 Cerfontaine

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Musee de la Vie Regionale

Musee de la Vie Regionale

Museum
Geen foto van Musee de Cerfontaine

Musee de Cerfontaine

Museum

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooi"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 327357 | Toegevoegd op 19-10-2015 | Laatst gewijzigd op 5-12-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding