Via Utrechtse Heuvelrug naar Amersfoort

Fietsroute 327348

Aangeboden door:

4643 113

Omschrijving

Op zoek naar een lang uitstapje? Deze fietsroute neemt je mee door Utrechtse Heuvelrug, langs het Nationaal Militair Museum en door het eeuwenoude centrum van Amersfoort. Hou de tijd in de gaten, want hij vliegt voorbij!

Keistad Amersfoort
Behalve gezellig is Amersfoort ook rijk aan historie. In de vele monumenten, straatjes en grachten zie je de middeleeuwse geschiedenis van de stad terug. De bekende Amersfoortse Kei, een zwerfsteen, tref je aan op de hoek van de Stadsring en de Arnhemsestraat. Net buiten de stad kom je langs Dierenpark Amersfoort en het Nationaal Militair Museum, een nieuw museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg.

Door de Soesterduinen
In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug rij je in een licht glooiend landschap door heidevelden en loof- en naaldbossen. In de Soesterduinen tref je een uniek en eeuwenoud stuifduinengebied aan. Het is heerlijk om in dit nationaal park eens lekker tot rust te komen en de alledaagse drukte achter je te laten.

De Piramide van Austerlitz
Op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug zie je de Piramide van Austerlitz, een echte eyecatcher. Toen de Franse generaal Marmont in 1804 op de heide Kamp Zeist aan liet leggen, gaf hij zijn soldaten ook de opdracht om een piramideheuvel van zand en plaggen te bouwen, bekroond met een obelisk. De piramide is een eerbetoon aan Napoléon Bonaparte. In de buurt van het legerkamp ontstond al snel het dorpje Austerlitz. Ook de naam van dit dorpje verwijst nog naar de glorie van de Franse keizer: Austerlitz is een voormalige Tsjechische plaats waar Napoleon in 1805 een belangrijke veldslag won.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

2
2 (Utrecht, 3711BV, Woudenberg, Utrecht, Nederland)
1.78 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

2
Jouw startpunt
Knooppunt 2
Utrecht
3711BV Woudenberg
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Zeisterweg
3931 MG Woudenberg

De Vink

Vinkenbuurtweg 1
3951CA Maarn
0343 - 47 50 10
Stuur een mail

Treinstation Maarn

Tuindorpweg 57A
3951BE Maarn

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Iris, Gelderland

geplaatst op:

Mooi, afwisselend.

"Prachtige route"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 327348 | Toegevoegd op 19-10-2015 | Laatst gewijzigd op 5-3-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding