Koninklijk fietsen rondom Soest

Fietsroute 322636

Aangeboden door:

4767 27

Omschrijving

Waan je een echte koning of koningin op de fiets met deze koninklijke route langs Paleis Soestdijk en Kasteel Drakensteijn. De route voert je verder door prachtige bossen, heide en stuifzandgebieden tussen Amersfoort en Utrecht.

Paleis Soestdijk
Het begin van de route voert je langs vliegbasis Soesterberg. Dit voormalige vliegveld is opnieuw ingericht tot natuurgebied met ruimte voor cultuur, recreatie en wonen. Vervolgens fiets je door het kleine villadorp Soestduinen en je passeert een bijzonder stuifzandgebied: De Soester Duinen. Dit zijn de laatste zandverstuivingen op de Utrechtse Heuvelrug waar het zand nog vrij kan stuiven. Soest is het volgende dorpje op de route met Paleis Soestdijk aan de noordkant. Van 1948 tot 1980 woonden Koningin Juliana en Prins Bernhard op deze plek en het paleis werd door vele Oranjes als zomerverblijf gebruikt.

Hotel Kontakt der Kontinenten
Even later op de route fiets je naar Lage Vuursche. Dit is de woonplaats van onze voormalige koningin Beatrix. Het eindpunt van de route is Hotel Kontakt der Kontinenten. Hier kun je even wegvluchten van de hectiek van het dagelijkse leven en een avondje ontspannen in een comfortabele hotelkamer. Het hotel ligt in een prachtige bosrijke omgeving. Bij ProefLokaal De Wereld kun je een lekker hapje eten met een internationaal tintje.

Het Baarnse bos
Paleis Soestdijk kijkt uit op het Baarnse Bos, waar deze route je langs voert. Dit bos is aangelegd tussen 1733 en 1758. Het is een zogenaamd sterrenbos, een bos met paden die vanuit een middelpunt straalsgewijs naar de uiteinden lopen en op die manier een ster vormen. Het midden van het sterrenbos wordt gevormd door een lange vijver, de Grote Kom. Alle paden lopen als rechte stralen van daaruit naar buiten. Het parkachtige Baarnse bos heeft door de stervormige aanleg indrukwekkende zichtlijnen. Vanaf het Baarnse bos komt je langs de achterkant van kasteel Groeneveld, een prachtige buitenplaats met indrukwekkende tuinen. Het verderop gelegen conferentiecentrum Drakenburg is ook weer zo’n landschappelijk pareltje. Het is gehuisvest in het koetshuis van het gelijknamige kasteel dat eind 1800 werd gesloopt.
Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Kontakt der Kontinenten
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Kontakt der Kontinenten
Amersfoortsestraat
3769 AS Soesterberg
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

De Stompert
3769AK Soest

den dolder

Dolderseweg
3734BE Zeist

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels206.png

Hotel Kontakt der Kontinenten

Hotel

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten; De rijke geschiedeni...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk

Landhuis

De Kroonprins en zijn Russische vrouw lieten Soestdijk helemaa...

Meer informatie
Geen foto van Windhond

Windhond

Windmolen

Deze mooie licht getinte molen staat midden op de Eng. De mole...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 322636 | Toegevoegd op 2-10-2015 | Laatst gewijzigd op 16-4-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding