Het natuurrijke grensgebied van Twente en Nedersaksen

Fietsroute 316491

Aangeboden door:

3884 79

Omschrijving

Het is heerlijk fietsen in het glooiende grensgebied van Twente en de Duitse deelstaat Nedersaksen. Aan beide zijden van de grens ervaar je nog een haast ouderwetse rust. Niet verwonderlijk, want je rijdt hier door een natuurrijke regio zonder grote steden.

Het idyllische Springendal
Je fietst door een typisch coulisselandschap van bosjes, heideveldjes, bloemrijke weilanden en houtwallen. Een groot deel van de route in Nederland fiets je door het Springendal, een natuurgebied dat als bijnaam de ‘Tuin van Nederland’ heeft. Je kunt je romantische hart ophalen aan de fraaie vijvers en smalle beekjes midden in het bos. Bovendien is dit dal niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer: waar vind je die stilte nog?

Na een aantal kilometer kom je nabij Ootmarsum. In het historische kunststadje Ootmarsum zelf zijn verschillende bezienswaardigheden, musea, galerieën en winkels. Je bent hier omgeven door veel afwisselend natuurschoon, zoals heidevelden, bronnen, essen en bossen. In dit typisch Twentse landschap overheersen nog de rust en ruimte van het kleinschalige agrarische landschap.

Saksische cultuur
Op je route kom je door een paar mooie oude dorpjes en buurtschappen, zoals Getelo, Hesingen, Oud Ootmarsum en Vasse. Overal zie je de typische Saksische boerderijen en vakwerkhuizen die getuigen van een gezamenlijke cultuurhistorie in dit grensgebied. Je start deze route in het buurtschap Mander bij Groepsaccommodatie De Schure & Groepsaccommodatie Het Landhoes. Op dit boerenerf kun je in 1 van de sfeervolle en comfortabele familiehuizen midden in de natuur overnachten. Wil je het rustige Twentse land graag verder verkennen? Rij dan vanuit Groepsaccommodatie De Schure & Groepsaccommodatie Het Landhoes ook route 316487.

De Beha van Jannink
Op weg naar Getelo passeer je net voor de Duitse grens het grootste landschapskunstproject van Nederland: de Mandercirkels, ook wel de Cirkels van Jannink genoemd. Stap gerust even af om naar deze twee bijzondere akkers te kijken. Ze werden in de jaren dertig van de vorig eeuw door textielfabrikant Jannink aangelegd. Volgens hem bood de ronde vorm het voordeel dat boeren het perceel konden bewerken zonder hun machine te hoeven keren. In plaats van gewassen tref je er nu een uniek kunstproject aan. Een twee kilometer lang wandelpad neemt je mee over de cirkels die vanuit de lucht een baken vormen. En door piloten gekscherend de ‘Beha van Jannink’ genoemd worden. Wil je het rustige Twentse land graag verder verkennen? Rij dan vanuit Groepsaccommodatie De Schure & Groepsaccommodatie Het Landhoes ook route 316487.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Groepsaccommodatie De Schure & Groepsaccommodatie Het Landhoes (Uelserweg, 7663 TD, Tubbergen, Overijssel, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Groepsaccommodatie De Schure & Groepsaccommodatie Het Landhoes
Uelserweg
7663 TD Tubbergen
Plan route naar startpunt

Gast Tweewielers

Voortsweg 31
7661 PD Vasse
+31 6 (0)23 99 67 87
Stuur een mail

Parkeerplaats

Oosteriksweg
7663TA Tubbergen

Oplaadpunt

Denekamperweg
7651KV Tubbergen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Groepsaccommodatie De Schure & Groepsaccommodatie Het Landhoes

Groepsaccommodatie De Schure & Groepsaccommodatie Het Landhoes

Groepsverblijf

In Twente weten ze pas echt wat onthaasten betekent. Ervaar he...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Jan

op:

John, Noord-Holland

geplaatst op:

U

wim

op:

"Duitse gedeelte saai en langs drukke weg"

 geplaatst op:

Rondom Ootmarsum is de route prima. Het Duitse gedeelte is een fietspad langs een drukke autoweg, geen aanrader. Verder kom je bijna niet door dorpjes en zijn er geen leuke horecagelegenheden. Genoeg andere routes die dit gelukkig wel bieden.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 316491 | Toegevoegd op 17-9-2015 | Laatst gewijzigd op 28-12-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding