Het rustige Twentse tempo

Fietsroute 316487

Aangeboden door:

3195 111

Omschrijving

Op zoek naar een fietsroute door een karakteristiek gebied? Rondom het Twentse dorpje Vasse fiets je door een oud essenlandschap van bosjes, heideveldjes, weilanden en houtwallen. Je rijdt nauwelijks door de bebouwde kom, zodat je echt een dagje in de natuur beleeft.

Dal van de Mosbeek
Een groot deel van de route rij je door het glooiende Dal van de Mosbeek. In dit natuurgebied bepalen heuvels, beekjes en dalen de sfeer. Om je heen zie je bomen als eik, zoete kers, haagbeuk en es. Het is hier groen en fris, maar ook zo rustig dat het lijkt of je in het buitenland bent. Net ten noorden van Mander fiets je langs de Galgenberg, waarvan de top op bijna zeventig meter ligt.

Saksische boerderijen
Je start deze route in het buurtschap Mander bij De Schure. Op dit boerenerf kun je in een sfeervol en comfortabel familiehuis midden in de natuur overnachten. Tijdens het fietsen zie je meer van dit soort karakteristieke panden, zoals Saksische boerderijen. Wil je het Twentse land graag verder verkennen? Rij dan vanuit Groepsaccommodatie De Schure & Groepsaccommodatie Het Landhoes ook route 316491.

Historische watermolens
Net voorbij Geesteren kom je langs de Grote Geesterse Molen, een korenmolen uit 1867. Deze molen is tussen 1901 en 1995 gebruikt door enkele generaties molenaars van de familie Kienhuis. Aan het eind van de route kun je twee aan de Molenbeek gelegen watermolens uit 1725 bewonderen. Als eerste kom je langs de Molen van Bels waar een tentoonstelling over Overijsselse molens te zien is. Even verderop staat de Molen van Frans waarin het bezoekerscentrum van het Dal van Mosbeek is gevestigd. Beide watermolens deden ooit dienst als koren- en papiermolen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Groepsaccommodatie De Schure & Groepsaccommodatie Het Landhoes (Uelserweg, 7663 TD, Tubbergen, Overijssel, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Groepsaccommodatie De Schure & Groepsaccommodatie Het Landhoes
Uelserweg
7663 TD Tubbergen
Plan route naar startpunt

Gast Tweewielers

Voortsweg 31
7661 PD Vasse
+31 6 (0)23 99 67 87
Stuur een mail

Parkeerplaats

Oosteriksweg
7663TA Tubbergen

Oplaadpunt

Denekamperweg
7651KV Tubbergen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Groepsaccommodatie De Schure & Groepsaccommodatie Het Landhoes

Groepsaccommodatie De Schure & Groepsaccommodatie Het Landhoes

Groepsverblijf

In Twente weten ze pas echt wat onthaasten betekent. Ervaar he...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Robert

op:

Jules

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 316487 | Toegevoegd op 17-9-2015 | Laatst gewijzigd op 30-11-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding