Verken het buitengebied van Meerveld

Fietsroute 290793

Aangeboden door:

2136 94

Omschrijving

De Veluwe blijft één van de grote toeristische trekpleisters van Nederland. In de aangenaam koele bossen is het zomers heerlijk toeven. Het groen heeft een ontspannende werking op de mens. En het mooie aan de Veluwe is, dat groen zo eindeloos lang beschikbaar is. Je bent niet in een zucht door het bos heen maar kan gewoon urenlang fietsen onder het groene bladerdak. Daarbij zijn de dorpjes op de Veluwe knus, authentiek en lijkt het er allemaal wat minder gehaast.

Net door Garderen heen vind je aan je rechterhand een adresje dat zeker de moeite waard is: de Beeldentuin en het Zandsculpturenfestijn. Dat laatste loopt jaarlijks van mei tot oktober en laat de mooiste kunstwerken zien gemaakt uit zand. De Beeldentuin is het hele jaar door geopend samen met het brocante snuisterijenwinkeltje op het terrein.

Het kleine dorpje Stroe ligt in een landbouwenclave. Het ligt onder de rook van Barneveld en het is dan ook niet verwonderlijk dat je hier een grote concentratie pluimveehouders treft. Ditzelfde geldt ook voor de volgende kern, Kootwijk. Deze dorpen zijn recentelijk nogal eens getroffen door uitbraken van vogelgriep waarbij alle kippen moesten worden geruimd. Gelukkig heb je daar als mens geen last van en is fietsen door deze mooie boerendorpjes geen enkel probleem. De weg van Stroe naar Kootwijk voert over een prachtig heidegebied.

Het licht glooiende landschap met heide en vennetjes is werkelijk adembenemend. Dit gebied is ook een bekende plek om groot wild te spotten. In deze bossen zitten veel edelherten en wilde zwijnen maar om ze te zien, moet je wel even geduld hebben. De meeste kans om ze te zien heb je tegen de schemering, ’s ochtends en ’s avonds. In de herfst kun je hier burlende herten horen, dan is de bronstijd aangebroken. En als je heel veel geluk hebt, zie je misschien twee vechtende mannetjes. Een werkelijk sensationeel gezicht en geluid van botsende en in elkaar hakende geweien.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Beeldentuin/Zandsculpturen (Oude Barnevelderweg , 3886 PT, Garderen, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Beeldentuin/Zandsculpturen
Oude Barnevelderweg
3886 PT Garderen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Oude Nijkerkerweg
3886PV Garderen

Toeristisch Informatie Punt Garderen

Oud Milligenseweg 5
3886 MB Garderen
+31 (0)577 46 15 66
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/restaurants285.png

De Beeldentuin/Zandsculpturen

Restaurant

De Beeldentuin in Garderen staat vol met prachtige tuinbeelde...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Ceel , Gelderland

op:

Agnes

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 290793 | Toegevoegd op 13-8-2015 | Laatst gewijzigd op 20-11-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding