Baronieroute vanaf Boshoven

Fietsroute 282358

Aangeboden door: Camping Boshoven

468 1

Omschrijving

We vertrekken vanaf onze kleine Camping naar het routehuisje bij het Bels Lijntje. En nemen de richting alphen (rechtsaf) via knooppunt 63 rijden we terug naar het dorp om via knooppunt 66 de maastrichtse baan te bereiken met de wilibrorduskapel. De Maastrichtse baan is van oorsprong een gedeelte van een oude Romeinse heirbaan die komende vanuit het westen via Gorkum doorliep naar Maastricht en Keulen. Men zegt dat rond 700 Willibrord op zijn tocht naar het noorden via deze baan in Alphen kwam om evangelie te prediken. De legende zegt dat op deze plaats Willibrord de dorpelingen wilde dopen. Toen hij geen water trof zou hij zijn staf in de grond hebben gestoken waarna er water uit de grond borrelde. Merkwaardig is wel dat deze nogal hooggelegen plaats, ook ‘s zomers nogal nat is. De kapel werd in 1937 gebouwd en is inmiddels al een keer herbouwd. Door de tijd gedwongen werd de pomp vastgelegd en de nis van stevig traliewerk voorzien.
Door de bossen van boswachterij Chaam rijden we naar Ulvenhout over een verhard fietspad. Wat opvalt is dat er in deze bossen door het aangepaste beheer steeds meer moerasjes en vennen zijn. Mooie natuur dus.
Uiteindelijk komen we uit bij het markdal. Een klein ommetje is mogelijk langs kasteel Bovigne waar de oorspronkelijke baronieroute langs liep. Dan weer terug naar het Markdal voor de prachtige fietstocht langs het water richting belgië. Bij Knooppunt 43 is een uitstapje over de grens mogelijk naar het klooster van Meersel-Dreef en de bidtuin met lourdesgrot.
De baronieroute vervolgt zijn weg door het natuurgebied de strijbeekse heide. Waar twee leuke pleisterplaatsen zijn. De brouwerij in de schuur van Toontje Schoen is zeker een aanblik waard. En het bier van de Pimpelmeesch wat daar gebrouwen wordt is natuurlijk ook te koop.
De route trekt verder langs natuurgebied de bleeke heide en via de oude bredasebaan terug naar Baarle Nassau. Daar kun je via het bels lijntje terug naar onze camping om uit te rusten. Of nog een terasje pikken in het enclavedorp Baarle-Nassau/Hertog.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Boshoven, 5131NB, Alphen-Chaam, Nordbrabant, Niederlande
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Alphen-Chaam
Boshoven
5131NB Alphen-Chaam
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Sint Annaplein
5111CA Baarle-Nassau

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Zevenster bij de Paters

De Zevenster "Bij de Paters"

Fietscafe

In de taverne "Bij de Paters" in Meersel-Dreef vindt...

Meer informatie
Het Smokkelaartje eten & drinken

Het Smokkelaartje eten & drinken

Fietscafe

Het Smokkelaartje eten & drinken is een uitgelezen locatie voo...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 282358 | Toegevoegd op 7-8-2015 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding