Geniet, kom tot rust in Drenthe

Fietsroute 247721

Aangeboden door:

2629 72

Omschrijving

Drenthe leent zich bij uitstek voor een dagje fietsen. Met zijn haast ouderwetse rust en afwisselende en natuurrijke landschap waan je je hier echt even terug in de tijd. Dat gevoel wordt alleen maar versterkt als de route je meeneemt door Nationaal Park De Drentsche Aa. Waar in Nederland bijna ieder ander gebied door mensenhand werd beïnvloed, namen de mensen het landschap hier zoals het er lag. Met als gevolg dat de karakteristieke identiteit van dit 150 jaar oude esdorpenlandschap behouden bleef. Dit gebied is dan ook het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa.

Tijdens het fietsen zie je Saksische boerderijen rond de brink, akkers op de bolle essen en hooilanden in het lager gelegen beekdal. Je komt door aantal pittoreske dorpjes, zoals Gieten, het eeuwenoude Anderen en Zuidlaren waar zeven brinken liggen. Midden in het dorpje Annen vind je een kenmerkende grasbrink. Annen werd in 2013 nog verkozen tot leukste dorp van Drenthe.

De route start en eindigt bij Restaurant Grand Terras "De Liefde van de Drentsche AA", waar je een combinatie van restaurant en gezellig groot terras vindt. Je geniet hier in een sfeervolle ambiance van je koffie of maaltijd. De menukaart biedt een ruime keuze aan culinaire verwennerijen. Vanaf het terras heb je prachtig uitzicht over het stroomdal van de Drentsche Aa die hier overigens het Schipborgsediep heet. Voor groepen kan in overleg een buffet samengesteld worden. Geïnspireerd geraakt door de mooie omgeving? Kom dan gerust een keertje terug, want ook route 247728 start vanuit deze bijzondere locatie.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Restaurant Grand Terras “De Liefde van de Drensche Aa" (Ruiterweg, 9469 PN, Schipborg, Drenthe, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Restaurant Grand Terras “De Liefde van de Drensche Aa"
Ruiterweg
9469 PN Schipborg
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Rijksweg
9469RA Aa en Hunze

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Drentsche Aa

Restaurant Grand Terras “De Liefde van de Drensche Aa"

Leuke afstappers

Wil je romantisch trouwen, gezellig uit eten keuze op 1 van on...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Afwisselend, heide, bos, mooie huisjes"

  op:

Arco

op:

Geerth, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 247721 | Toegevoegd op 9-7-2015 | Laatst gewijzigd op 5-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding