Genieten vanuit Bilthoven

Fietsroute 242723

Aangeboden door:

2852 84

Omschrijving

Tussen Utrecht en Hilversum vormt het landschap een schakering van glooiende bossen, weidse polders en uitgestrekte plassen. Behalve prachtige natuur vind je hier veel cultuurhistorie, onder meer dankzij oude buitenplaatsen en forten. Deze route neemt je mee door dit ideale fietsgebied, je beleeft een rijk en relaxed dagje uit!

Het rustpunt voor deze route is Restaurant Maurits Hoeve dat is gevestigd in een historische boerderij. Buiten tref je een ruim terras aan, binnen heerst een gezellige ambiance. Je kunt hier terecht voor een drankje, lunch en avondmaaltijd. Je geniet hier van het eten, de sfeer en het prachtige uitzicht over de weilanden. Op zoek naar een bijzondere locatie voor een high-tea, brunch of buffet? Ook dan zit je hier goed. De Mauritshoeve vormt ook het rustpunt voor fietsroute 153430 en wandelroute 242725.

Vanuit het Ridderoordse Bos, dat op de uitlopers van de Utrechtse Heuvelrug ligt, rij je de polder in. Je komt langs het uit 1781 daterende Landgoed Persijn waar een monumentaal landhuis de omgeving siert. Even verderop kom je door het oude polderdorp Westbroek dat beschermd dorpsgezicht geniet. Je ziet hier onder meer De Kraai, een korenmolen uit 1880,

Nadat je hebt genoten van het uitzicht over de Maarsseveense Plassen, zie je in Maarssen vele karakteristieke panden. Niet voor niets geniet Maarssen beschermd dorpsgezicht. Rijdend langs de oever van de meanderende Vecht kom je al snel weer in de weidse polder terecht. Het is lekker doortrappen langs het kabbelende water, met iedere omwenteling lijkt het landschap aan schoonheid te winnen.

Net voor Loenen aan de Vecht buig je af naar het schilderachtige landschap van de Loosdrechtse Plassen. Dit gebied bestaat uit verschillende wateren die door dijken en eilanden van elkaar gescheiden zijn, wat een weids en idyllisch uitzicht oplevert. Ook zie je hier Fort Spion dat deel uitmaakte van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort dateert uit 1847 en had als taak de weg van Loosdrecht naar Loenen te beheren. In Oud-Loosdrecht, een dorpje dat midden in de Loosdrechtse Plassen ligt, zie je aan de Oud-Loosdrechtsedijk nog veel monumentale boerderijen en woonhuizen uit de achttiende en negentiende eeuw staan.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats centrum (Molendijk, 3632EM, Stichtse Vecht, Utrecht, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats centrum
Molendijk
3632EM Stichtse Vecht
Plan route naar startpunt

VVV Kortenhoef in Ottenhome

Zuwe
1241NC Wijdemeren
035 582 33 31
Stuur een mail

Oplaadpunt

Dannestraat
3621AE Stichtse Vecht

Treinstation Breukelen

Rhijnspoorweg
3621 LK Breukelen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/restaurants257.png

Restaurant Maurits Hoeve

Restaurant

Op de mooie dagen van het jaar kun je genieten van ons terras,...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Fort Spion

Fort Spion

Fort

In 1803 werd ter afsluiting van de Bloklaan, de weg van Loosdr...

Meer informatie
Geen foto van Persijn

Persijn

Landhuis
De Kraai-Westbroek

Molen De Kraai

Windmolen

Molen De Kraai stamt uit 1880. Eerst werd er graan voor de boe...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Zeer drukke route"

 geplaatst op:

Dit is een zeer drukke route langs doorgaande wegen. De hele weg achter elkaar gefietst. Tijdens de route veel wielrenners. Leuke bijkomstigheid: De meeste wielrenners waren vriendelijk. Leukste deel was nog waar de twee molens staan (47). Dit was een foto waard.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 242723 | Toegevoegd op 2-7-2015 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding