Verken het buitengebied van de Witrijt

Fietsroute 232683

Aangeboden door:

3908 100

Omschrijving

Wil je een dagje onafgebroken in de natuur fietsen met slechts hier en daar een klein dorpje op de route? Dat kan in natuurgebied De Kempen in het Nederlands-Belgische grensgebied. In de Kempen liggen uitgestrekte bossen, schraalgraslanden en heidegebieden die worden doorkruist door beekjes. Hoe dieper je doordringt in het hart van dit gebied, hoe woester de natuur.

Natuurgebieden en kanalen
Op het eerste gedeelte van de route fiets je door de Peelse Heide, een ontginningsgebied met voornamelijk grove dennen, en de Reuselse Moeren, een grotendeels afgegraven hoogveengebied met heide en naaldbomen. In België trap je kilometers weg langs twee waterwegen: het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten en het kanaal Bocholt-Herentals. Aan de rand van het voortkabbelende water is het niet moeilijk om de drukte van alledag achter je te laten.

De Negende Zaeligheyt
De route start en eindigt bij Natuurpoort De Negende Zaeligheyt. Hier kun je genieten van een drankje, een lunch of een diner. Is het mooi weer? Zoek dan een plekje op het terras om wat zonnestralen te vangen. Van dinsdag t/m zondag geopend om te eten van de kaart. Op zondagavond kun je naast de gebruikelijke gerechten ook heerlijk eten van de hout gestookte grill (op reservering).

De Groote en de Kleine Cirkel
In de Peelse Heide liggen de Groote Cirkel en de Kleine Cirkel. Dit zijn twee cirkelvormige wegen die tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijk oriëntatiepunt voor piloten vormden. De cirkels zijn namelijk makkelijk te herkennen vanaf grote hoogte. Naar verluidt komen de afmetingen van de Groote Cirkel overeen met de afmetingen van het Place de l’Étoile, een plein in Parijs.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Brabantse Natuurpoorten

Brabantse Natuurpoorten zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. Natuurpoorten zijn gelegen aan prachtige natuurgebieden. Er is altijd een horecapunt, leuke fiets- en wandelroutes, voldoende parkeergelegenheid en informatie over de natuur en de routes.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Natuurpoort De Negende Zaeligheyt (Witrijtseweg, 5571 XJ, Bergeijk, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Natuurpoort De Negende Zaeligheyt
Witrijtseweg
5571 XJ Bergeijk
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Witrijtseweg
5571XL Bergeijk

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

SBP Outdoor

Natuurpoort De Negende Zaeligheyt

Natuurpoort

De Negende Zaeligheyt ligt midden in een stiltegebied in Berge...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 232683 | Toegevoegd op 18-6-2015 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding