De Lytse Marren Fietstocht

Fietsroute 232672

Aangeboden door:

9013 109

Omschrijving

De Lytse Marren Fietstocht is door ‘Mijn Friesland’ uitgeroepen tot de mooiste fietstocht van Friesland. Deze tocht neemt je 62 kilometer lag mee door het Nationaal Landschap Zuidwest-Friesland (de tocht kan ook als 45 km tocht worden gefiets!. Ga in dat geval naar www.fryslansudwest.nl/fietstochten.html De GPX op deze site is voor de 62 km tocht). Geniet van het uitzicht over uitgestrekte weilanden, de prachtige meren waar dit deel van Friesland bekend om staat en karakteristieke Friese dorpjes.

Slenteren door Bolsward
Het start- en eindpunt van deze route ligt in Bolsward. Dit elfsteden Hanzestadje staat vol met monumenten en musea die het bewonderen waard zijn. Neem de tijd om even door dit stadje heen te slenteren of fietsen en leer de Friese cultuur kennen. Loop ook even binnen bij een slagerij als je er toevallig langskomt en koop een verse Friese droge worst. De worsten worden wekelijks vers gerookt en ze smaken overheerlijk. Zo neem je een beetje Friesland mee naar huis als herinnering aan deze fietstocht. VVV tip: na ongeveer een half uurtje fietsen kunt u tussen knooppunt 13 en 12 even aansteken bij Kootje bij de Brug (VVV info-punt Lytsemarrenfietstocht) één van de mooiste theetuinen aan het water van Zuidwest-Friesland. Proef het lekkere zelfgemaakte appelgebak of een heerlijke coupe boerenijs. Gewoon doen.

Meer informatie
Op www.fryslansudwest.nl vind je meer informatie over deze mooie fietstocht. Je vindt hier alles wat je moet weten over oplaadpunten voor je e-bike, parkeren in Bolsward en de openingstijden van voet- en fietsveren. Door de seizoenen heen kunnen de vaartijden van deze veren heen variëren, dus kijk dit goed na voordat je op pad gaat.

Informatie over de regio Zuidwest Friesland kunt u vinden op de website van VVV Waterland van Friesland: www.waterlandvanfriesland.nl

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats centrum (Raadhuisplein, 8701HZ, Súdwest Fryslân, Friesland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats centrum
Raadhuisplein
8701HZ Súdwest Fryslân
Plan route naar startpunt

Looiersbuurt

Jongemastraat 13A
8701JA Bolsward
0515 - 57 80 51
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Jules, Limburg

geplaatst op:

Geweldige tocht!

"Geweldig!!"

 geplaatst op:

Prachtige route, we hadden wel mooi weer, dat scheelt een stuk. Tunneltje onder het spoor is met een E-bike moeilijk te doen vanwege het gewicht van de fiets.

"Ik heb veel fietstochten in Friesland gereden. Dit is inderdaad de mooiste fietstocht van Friesland. Vergeet niet te stoppen bij Kootje bij de Brug. Een prachtig belééfmoment!"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 232672 | Toegevoegd op 18-6-2015 | Laatst gewijzigd op 21-12-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding