Kastelenfietsroute Borgloon

Fietsroute 2296592

Aangeboden door:

404 18

Omschrijving

De Stroopfabriek is gelegen langs het fietsroutenetwerk tussen knooppunten 152 en 136, ideaal dus om een bezoek te combineren met een fietstocht door het glooiende landschap langs de vele bezienswaardigheden en kastelen.
Borgloon telt maar liefst tien kastelen die dominant waken op de heuveltoppen of zich verschuilen in de valleien, stuk voor stuk juweeltjes die symbool staan voor een rijk verleden.

Het kasteel van Rullingen is een waterkasteel uit de 17de eeuw. Het 13 ha grote domein omvat het kasteel met slotgracht, een geometrische Franse tuin, een parkbos, een waardevolle hoogstamboomgaard met honderden fruitbomen en een heuse wijngaard van 1 ha.

Kasteel Hulsberg (1882) werd gebouwd op een heuvel die 108 meter boven de zeespiegel reikt. Omwille van deze heuvelsite is het kasteel een opvallend oriëntatiepunt in het landschap.

De oudste vermelding van het Kasteel Mariagaarde in Hoepertingen gaat terug tot 1150. In de 17de en 18de eeuw werd het verbouwd tot een prachtig adellijk herenhuis.

Deelgemeente Gors-Opleeuw telt maar liefst drie prachtige kastelen: het kasteel van Gors, het kasteel van Opleeuw en kasteel Bellevue. Niet voor niets was Gors-Opleeuw in 2008 genomineerd als één van de mooiste dorpen van Vlaanderen.
In Bommershoven zijn twee kastelen. Het kasteel van Bommershoven en kasteel Terhove. Het kasteel van Rijkel is een 17de-eeuws U-vormig waterkasteel. Kasteel De Klee ligt in een domein dat vroeger tot het patrimonium van de abdij van Herkenrode behoorde. Nu rest er nog een herenhuis uit 1907 met 17de-eeuwse hoektoren en een vierkantshoeve.

De kastelen zijn niet toegankelijk m.u.v. het kasteel van Gors na reservatie.
Een fiets huren in Borgloon kan eenvoudig online via www.fietsparadijslimburg.be
Wij zorgen dat je stalen ros klaarstaat in het toeristisch onthaal van de stroopfabriek en geven je tips voor een mooie fietsroute.
Welkom in Borgloon!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek Borgloon (Stationsplein, 3840, Borgloon, Limburg, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek Borgloon
Stationsplein
3840 Borgloon
Plan route naar startpunt

Toerisme Borgloon

Stadhuis Markt z/n
3840 Borgloon
+32 (0)12 67 36 53
Stuur een mail

Oplaadpunt

Dorpsstraat
3830 Wellen

Heks
3870 Heers

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek

Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek Borgloon

Bezienswaardigheid

Ontdek het vruchtbare verleden en de fruitige toekomst van de ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 2296592 | Toegevoegd op 13-4-2021 | Laatst gewijzigd op 19-4-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding