Door Bergen op Zoom naar het Markiezaatsmeer

Fietsroute 222801

Aangeboden door:

2730 62

Omschrijving

Deze route neemt je mee over de grens van Zeeland naar Noord-Brabant. Je fietst over het Zeeuwse eiland Tholen en over de Brabantse Wal, een abrupte overgang van de hoger gelegen zandgronden naar de lager gelegen zeekleipolders die zorgen voor een opvallende verhoging in het landschap.

Over de Brabantse Wal
Het startpunt van deze fietsroute ligt net iets buiten Oud-Vossemeer. Vanuit hier zet je koers naar Halsteren en Bergen op Zoom. Je fietst daarbij over de Brabantse Wal. Deze steilrand is waarschijnlijk ontstaan door erosie door de rivier de Schelde en door de zee. Op sommige plekken ligt de wal zo’n 20 meter boven NAP. In Bergen op Zoom kun je het verschil tussen hoog en laag heel goed zien in de straten van de binnenstad. Het westelijke deel van de binnenstad ligt op de zeekleigronden aan de voet van de Brabantse Wal. Vanuit Bergen op Zoom fiets je over de Markiezaatskade, een vier kilometer lange hulpdam die deel uitmaakt van de Deltawerken.

Streekwinkel De Stelhoek
Aan het einde van de route kom je weer uit in Oud-Vossemeer. Net buiten dit dorp kun je terecht bij de streekwinkel De Stelhoek. Snuffel hier rond en kies de lekkerste streekproducten uit tussen al het lekkers dat hier uitgestald ligt.

Molen Sancto Antonio
Aan de rand van Halsteren vind je molen Sancto Antonio. Deze korenmolen werd in 1817 gebouwd in opdracht van enkele bakkers uit Bergen op Zoom. De molen is in het bezit geweest van verschillende families. In 1826 brandde molen af, maar daarna werd de molen weer hersteld. Na de oorlog werd de molen opnieuw gerestaureerd. De roeden van de molen werden toen vervangen. Tegenwoordig wordt de molen nog steeds draaiende gehouden door een molenaar.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Stelhoek (Patrijzenweg, 4698 RC, Oud-Vossemeer, Zeeland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Stelhoek
Patrijzenweg
4698 RC Oud-Vossemeer
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Bou Kooijmanstraat
4698AM Tholen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Stelhoek

De Stelhoek

Streekproducten

De Stelhoek is een leuke boerderijwinkel waar je tal van Zeeuw...

Meer informatie
Huys van Roosevelt

Huys van Roosevelt

Restaurant

Huys van Roosevelt is een plaats waar iedereen in een ontspann...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Molen Sancto Antonio

Molen Sancto Antonio

Windmolen

Deze molen in Halsteren staat ook wel bekend als de Sint-Anton...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Ingewikkeld"

 geplaatst op:

Zonder navigatie is deze route niet te doen. Vanaf beginpunt tot eerste knooppunt 59 staat niets aangegeven. Vanaf knooppunt molen blijkt dit nr 71 te zijn. Is op de routekaart niet terug te vinden. Navigatie geeft tussen 71 en 77 verkeerde instructie. Rechts is links en andersom. Ook bij knooppunt 24 ging het mis. We werden steeds teruggestuurd. Uiteindelijk via Google Maps dan maar ons laten navigeren naar de auto

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 222801 | Toegevoegd op 4-6-2015 | Laatst gewijzigd op 9-8-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding