Boerenlandroute

Fietsroute 222645

Aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

112351 134

Omschrijving

Deze route start vanuit TOP Schiedam

Schiedam is een stad met een rijke historie. Ontstaan als nederzetting in de 13e eeuw door aanleg van een dam nabij de monding van de Schie om het polderland te beschermen tegen de zee. Schiedam is vooral bekend om haar jenever, de historische binnenstad met havens, en de hoogste windmolens ter wereld.
Schiedam is ook nauw verbonden met het veenweidegebied van Midden-Delfland door de Poldervaart, aangelegd voor de ontwatering van het gebied. De interessante wandel- en fietsroutes laten u de historische stad en het ommeland ontdekken.

Tip 1. Beatrixpark
Het Beatrixpark, gelegen aan de Middeleeuwse Poldervaart, is een groot stadspark van 20 km2 dat zich uitstrekt vanaf het centrum van Schiedam tot het veenweidegebied van Midden-Delfland. In dit park is een heemtuin, een kinderboerderij en Fort Drakensteijn, een bijzondere speeltuin die ook geschikt is voor kinderen met een handicap.

Tip 2. Jenevermuseum
In de Schiedamse binnenstad zijn de tekenen uit de hoogtijdagen (18e eeuw) van de jeneverindustrie nog duidelijk terug te vinden: molens, branderijen en pakhuizen langs de Lange Haven. De molens maalden gemout graan voor de branders, die moutwijn stookten voor de jeneverindustrie. Het afvalproduct (spoeling) van het jeneverdistillaat is eeuwenlang vervoerd naar de boerderijen in de polders rondom de stad om gebruikt te worden als veevoer.
Meer informatie: Jenevermuseum Adres: De Lange Haven 74-76, Schiedam. Internet: www.jenevermuseum.nl

Tip 3. Dorpen Kethel en Kerkbuurt
De voormalige dorpen Kethel en Kerkbuurt zijn inmiddels opgeslokt door de stad, maar het landelijke karakter is nog grotendeels bewaard gebleven. De oude kern van Kethel bevindt zich rondom de Dorpskerk uit de 13e eeuw en heeft de status van beschermd dorpsgezicht. In Kethelpark bevinden zich verschillende natuureducatieve voorzieningen waaronder de Groene Raat met voorbeeldtuinen en De Boshoek met diorama’s met verschillende dieren. Adres de Groene Raat: Harreweg 19, Schiedam Adres De Boshoek: Bospad 3, Schiedam. Internet: www.natuurcentrumdeboshoek.nl

Tip 4. Boerenlandpad Midden-Delfland
Midden-Delfland is een klassiek open veenweidegebied met monumentale boerderijen en dorpjes met lintbebouwing. U kunt er picknicken en voor kinderen is er de speelpolder langs de Harreweg. Ter hoogte van Woudweg 24 loopt een boerenlandpad. Buiten het broedseizoen (15/03–15/06) kunt u hierover door het open weidegebied wandelen. Onderweg kunt u weidevogels langs de sloten zien scharrelen en mogelijk dat u langs de zuidelijke rand de schaapskudde tegenkomt van de agrarische natuurvereniging Vockestaert.
Internet: www.vockestaert.nl

Voor meer info over deze TOP

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

Toeristische Overstappunten (TOP’s) zijn de perfecte plekken om een fietstocht of een wandeling te starten. Op deze plekken kun je namelijk gratis je auto parkeren aan de rand van prachtige gebieden. Vanuit hier kun je heerlijk fietsen en wandelen via de knooppunten. De TOP’s zijn makkelijk te vinden door de borden langs de wegen te volgen. Je herkent de TOP aan een groene stalen halm van 5.5 meter hoog.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Schiedam (Schiedamseweg, 3121JP, Schiedam, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt TOP Schiedam
Schiedamseweg
3121JP Schiedam
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Groenoordstraat
3121JP Schiedam

schiedam nieuwland

Van Limburg Stirumstraat
3118LS Schiedam

VVV Vlaardingen

Achterom
3131BP Vlaardingen
010 434 87 22
Stuur een mail

Oplaadpunt

Delftweg

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Jenny

op:

"Mooie rustige route!"

  op:

Jean pierre, Anders

op:

Andrei, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 222645 | Toegevoegd op 4-6-2015 | Laatst gewijzigd op 9-8-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding