Genieten in Amsterdam maar ook er buiten

Fietsroute 218605

Aangeboden door:

3150 111

Omschrijving

Zo dat is even wat anders, starten voor een fietstocht in hartje Amsterdam! Amsterdam is natuurlijk een fietsstad bij uitstek. Alles en iedereen toert hier door de smalle straatjes, langs de grachten en met de fiets schiet je overal tussendoor waar de auto voortdurend vast komt te staan op de wegen met eenrichtingverkeer.

Diemerpark
Vanaf de startplek volg je het kanaal en komt over de brug heen uit in het Diemerpark. Hier gaan de stadbewoners uitwaaien, hardlopen of lekker wandelen. Er is veel ruimte om te spelen en avontuurlijk de natuur te beleven. Het park vormt de natuurlijke verbinding met Muiden. Deze vestingstad is natuurlijk bekend van het Muiderslot, maar biedt nog meer. Zo stond er een grote kruitfabriek en was Muiden het centrum van de kruitindustrie. Het zogenaamde Kruitpad waar je overheen fietst, herinnert hier nog aan. Dit stukje cultuurhistorie wordt bewaakt door Stichting Erfgoed Kruitpad Muiden. Weesp was vroeger een versterkte stad en had een belangrijke positie in de Hollandse Waterlinie.

Forten
De vesting met het Torenfort aan de Ossenmarkt en de in de omgeving liggende forten maakten deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en later ook van de Stelling van Amsterdam. Ten oosten van Weesp ligt Fort Uitermeer. Het fort had als doel het beschermen van de landdoorgangen tussen het Naardermeer en de Vecht. Van het originele gebouw is nu nog een mooie ronde torenfort over.

Scheepvaart
De fietsroute kronkelt verder langs de Vecht. In de Gouden (17e) eeuw lieten rijke Amsterdamse handelaren chique buitenplaatsen bouwen langs de Vecht. Veel is daarvan niet meer over, maar de oevers van de Vecht blijven een deftige uitstraling houden. Het Amsterdam Rijnkanaal is één van de drukst bevaren routes voor de scheepvaart. De rechte streep door het landschap van Amsterdam naar Tiel verbindt de Amsterdamse haven met het Duitse Ruhrgebied. Via de Gaasp fiets je weer Amsterdam in. Aan je linkerhand passeer je de lange tijd beruchte Bijlmermeer.

Bijlmermeer
Inmiddels is deze wijk grondig gerenoveerd en behoort tot één van de prettigste sociale buurten van Amsterdam. Het laatste stadsdeel waar je doorheen komt voordat je weer terug bent bij de startplek is Watergraafsmeer. Dit bestaat grotendeels uit polder en behoort tot de laagst gelegen delen van Amsterdam. Het gebied is behoorlijk groen door de volkstuinen, park Frankendael en de prachtige groene begraafplaats de Nieuwe Ooster. Ook zijn er veel sportvoorzieningen, waaronder de beroemde Jaap Edenbaan.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats centrum (Julianaplein, 1097ME, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats centrum
Julianaplein
1097ME Amsterdam
Plan route naar startpunt

amsterdam amstel

Julianaplein
1097ME Amsterdam

Zij-aan-Zij Ateliers

Meerhuizenplein 4
1078TC Amsterdam
020 - 428 20 12
Stuur een mail

VVV Amsterdam - Nationale Opera & Ballet

Blauwbrug
1011PV Amsterdam
020 201 88 00
Stuur een mail

Veerpont

1083 AB Amsterdam

Bezoekerscentrum De Molshoop

Van Nijenrodeweg
1182DA Amstelveen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Fort Uitermeer

Fort Uitermeer

Fort

Het Fort Uitermeer, vlak bij het Naardermeer aan Vecht gelegen...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Much better alternatives"

 geplaatst op:

Daar too many sections along busy main roads. Much better nearby alternatives. Touched only the outskirts of Muiden without going past the Slot. Highly disappointing. Might as well have missed Muiden altogether.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 218605 | Toegevoegd op 29-5-2015 | Laatst gewijzigd op 29-5-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding