Fietsen door de polder in Wieringermeer

Fietsroute 218599

Aangeboden door:

2251 21

Omschrijving

De regio West-Friesland doet eer aan de naam ‘Nederland Waterland’. Deze route neemt je mee door de polder Wieringermeer, vol waterpracht. Sloten en vaartjes, bruggetjes en dijkjes. Je komt het er allemaal tegen. De start van deze route ligt in Hoogwoud bij Brasserie 1718, een gezellige eigentijdse eetgelegenheid met een prachtig terras op het zonnige zuiden. Op de kaart staan heerlijke gerechten voor lunch en diner bereid met diverse streekproducten.

Lambertschaap en Middenmeer
Vanuit Hoogwoud fiets je naar Lambertschaap. Vroeger lag dit plaatsje nog aan de Zuiderzee, maar daar kwam verandering in toen de Wieringermeerpolder werd aangelegd vanaf 1927. Het volgende plaatsje op de route is Middenmeer, dat al bestaat sinds 1932. De omgeving is een akkerbouwgebied met veel glastuinbouw. Het uitzicht op de recht verkavelde akkers langs deze route is heerlijk rustgevend.

Kolhorn en Lutjewinkel
Het plaatsje Kolhorn heeft een gedeeltelijk beschermd dorpsgezicht. Voor de inpoldering van Wieringermeer was Kolhorn een vissersdorpje en dat zie je nog goed terug in de bebouwing. Op de dijk staan namelijk een aantal oude boeten, schuren waar vroeger de handelswaar van de vissers werd opgeslagen. Tegenwoordig zijn er twee musea gevestigd in deze schuren. Lutjewinkel, het volgende dorpje op de route, staat voornamelijk bekend om de grote kaasfabriek in het dorp.

Bloemencorso
In het plaatsje Winkel vindt elk jaar op de vierde zondag van september een bloemencorso plaats. Prachtige wagens versierd met ontelbaar veel bloemen in alle kleuren van de regenboog rijden dan in een optocht door Winkel heen. Verder worden er verschillende optredens verzorgd en er is een markt en een leuke kermis voor jong en oud. ’s Avonds staan de wagens verlicht opgesteld, zodat je ze nog eens extra goed kunt bekijken. Mocht je toevallig in de buurt zijn tijdens dit evenement, neem dan zeker een kijkje. Je komt zonder twijfel helemaal in de feeststemming van al die vrolijkheid in Winkel.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Brasserie 1718 (1718 AC, Opmeer, Nordholland, Niederlande)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Brasserie 1718
1718 AC Opmeer
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Herenweg
1718PD Opmeer

obdam

Stationsweg
1713HE Koggenland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Brasserie 1718

Brasserie 1718

Restaurant

Welkom op de routepagina van Brasserie 1718. In het West-Fries...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Ster (romp/restant)

De Ster (romp/restant)

Windmolen

Molen De Ster is in 1907 gebouwd in het plaatsje Barsingerhorn...

Meer informatie
Geen foto van Koggemolen

Koggemolen

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 218599 | Toegevoegd op 29-5-2015 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding