"Vrienden van De Kempen" route (1) Waar Kunst, Cultuur en High-Tech samen gaan.

Fietsroute 213885

Aangeboden door: W.J.van , Overijssel

1476 10

Omschrijving

Deze route wordt u aangeboden door "De vrienden van de Brabantse Kempen".
Deze route gaat langs een gedeelte van onze leden in "De Kempen" en maakt deel uit van een grote ronde van ruim 245 km. Voor dagtochten hebben we deze in 6 route's opgedeeld. Onze adressen kunt u vinden in de boekjes "Ontdek Hier" die gratis te verkrijgen zijn bij onze deelnemers (o,a.Hotel, Horeca, Brouwerijen, Boerderijen en de Musea in Eindhoven.) en de VVV-kantoren, Parken en Campings in "De Brabantse Kempen".
Zie de start locatie bij Novotel Eindhoven, hier vertrekken we in Oostelijke richting en gaan via de Philips Tuinen en de Herdgang verder via de Swaanstraat (Piet Hein Eek) en het S-Strijp complex en we blijven aan deze kant van het spoor om via de achterkant van het PSV-station en Museum (ingang 17) naar FKP 89 te gaan. Maar eerst nog voor FKP 89, vindt u na de Witte Dame aan de linkerkant het Philips Museum en daarna komt u langs Brouwerij v.Moll en het Bevrijdingsmonument met er om heen de drie Stadshuizen en de Abri van Rietveld. Ook aan de linkerkant aan de Dommel stond vroeger de Eindhovense watermolen en nu het van Abbe Museum. Voor FKP 94 komt u eerst langs de Eindhovense Brouwerij en er direct na op het Gasfabriek terrein het Erfgoedhuis en Eindhoven in Beeld in een complex. En er tegenover is Fietscafe (restaurant) de Velosoof wat tevens ook een klein museum is. Bij FKP 95 gaan we hier linksaf tot na de bocht, hier gaan we rechtdoor, via het spoorfietsviaduct komt men op het TU-terrein. Hier steekt men rechtsaf het TUE- terrein over om via de Berenkuil weer de FKP-route te kunnen vervolgen. We gaan na adres het Wasven weer terug richting het kanaal waar het Daf-museum is gevestigd. Via de groenezone langs de Dommel komen we in de Genneperparken. Hier vindt men het preHistorisch Dorp en de Genneper Hoeve met vlakbij de Watermolen die ook voor Gogh een schilder object was. Ook zult u ontdekken dat hier in het park ook veel verschillende sporten beoefend worden. Op werkdagen kan men over de campus fietsen, maar op andere dagen moet men vanaf FKP 63 om de Campus heen fietsen. Alles doet men altijd op eigen verantwoording, en fouten kunnen altijd in de route zitten en men dient zich dus altijd aan de verkeersregels te houden.. Vanaf FKP 28 maakt men een ommetje via het vroegere Meerveldhoven en Zeelst terug naar het startpunt. Nu vormen deze gemeente samen Veldhoven, een deel van deze gemeente is afgestaan zodat Eindhoven ook Meerhoven kon ontwikkelen. Zo heeft Waalre de grond van de huidige High Tech Campus aan Eindhoven afgestaan.
Op deze 6 route's kunt u natuurlijk ook overal aan de route starten, vanaf de Camping of van u huidige verblijf aan deze route's. Ze zijn te vinden op de site Route.nl, onder de nummers 343286, 213946, 214005, 214710 en 214638 en ook op de LF-Fietsclub website: www.fietsclubbrabant.nl ,om de door hen gereden fietsrondjes vanaf December 2015 te zien. Veel fiets plezier gewenst !

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Novotel Eindhoven
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Novotel Eindhoven
Anthony Fokkerweg
5657 EJ Eindhoven
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Anthony Fokkerweg
5651GZ Eindhoven

VVV Eindhoven / Philips Fruittuin

Oirschotsedijk
5651GC Eindhoven
040 262 14 53

Eindhoven Beukenlaan

Marconilaan
5617AD Eindhoven

Test locatie

Kruisstraat 37
5612CC Eindhoven

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/bezienswaardigheden022.png

Philips Museum

Bezienswaardigheid

Het Philips Museum is gelegen in het hart van Eindhoven op de ...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Adriaan

De Adriaan

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Geen foto van De Witte Dame

De Witte Dame

VVV-idee

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 213885 | Toegevoegd op 22-5-2015 | Laatst gewijzigd op 16-2-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding