"Vrienden van De Kempen" (1) Vincent.v.Gogh Watermolen fietsroute.

Fietsroute 213885

Aangeboden door: W.J.van , Noord-Brabant

1249 3

Omschrijving

Deze route wordt u aangeboden door "De vrienden van de Brabantse Kempen".
Deze route gaat langs een gedeelte van onze leden in "De Kempen" en maakt deel uit van een grote ronde van ruim 245 km. Voor dagtochten hebben we deze in 6 route's opgedeeld. Onze adressen kunt u vinden op in de folders die gratis te verkrijgen zijn bij onze deelnemers (o,a.de Brouwerij, Boerderijen,Molens, Hotel, en de Musea in Eindhoven.) en de VVV-kantoren, Parken en Campings in "De Brabantse Kempen".
Zie de start locatie bij Novotel Eindhoven, hier vertrekken we in Oostelijke richting en gaan via de Philps Tuinen en de Herdgang verder via de Swaanstraat (Eek) en het S-Strijp complex en we blijven aan deze kant van het spoor om via de achterkant van het PSV-station en Museum (ingang 17) naar FKP 89 te gaan. Maar eerst nog voor FKP 89, vindt u na de Witte Dame aan de linkerkant het Philips Museum en daarna het Bevrijdingsmonument met er om heen de drie Stadshuizen en de Abri van Rietveld. Ook aan de linkerkant aan de Dommel stond vroeger ook de Eindhovense watermolen en nu het van Abbe Museum. Voor FKP 94 komt nog langs de Eindhovense Brouwerij en er direct na op het Gasfabriek terrein het Erfgoedhuis en Eindhoven in Beeld complex. Bij FKP 95 gaan we hier linksaf tot na de bocht, hier gaan we rechtdoor, via het spoorfietsviaduct komt men op het TU-terrein. Hier weer de FKP-route langs de Dommel blijven volgen, op dit terrein ziet u een oud Waalres waterrat van de oude Waalrese watermolen De Volmolen, op de plek waar vroeger de Woenselse watermolen stond. We gaan verder naar FKP 98, 80. en na 81 moet men nu een om weggetje maken om bij de Bosbessen te kunnen komen op weg naar FKP 35 waar weer een leuk restaurant is.(We hebben het omweggetje wat groter gemaakt om u de kans te geven om alle punten van de van Vincent v.Gogh in Nuenen te ontdekken.) We gaan vanaf FKP 35 verder naar 99, naar 75, hier even linksaf om na het bekijken van de Watermolen weer terug te gaan naar FKP 99. Na dit FKP gaat men richting FKP 95, om na de Berenkuil boven door te fietsen tot de Tongelrestraat deze rechtsaf uit fietsen en via de Geldropseweg tot de Stratumsedijk, hier linksaf en direct weer rechtsaf, om verderop de FKP-route weer te volgen naar FKP 29, richting FKP 28. En vanaf hier fietsen naar de locatie van '"t Oude Slot" en daarna via de fietsring naar FKP 16 en hier richting FKP 4, rechtsaf terug naar het Novotel.
Op deze 6 route's kunt u natuurlijk ook overal aan de route starten, vanaf de Camping of van u huidige verblijf aan deze route's. Te vinden onder Route.nl nummers  343286, 213946, 214005, 214710 en 214638 en ook op de LF-Fietsclub website: www.fietsclubbrabant.nl ,om de door hen gereden fietsrondjes vanaf December 2015 te zien. Veel fiets plezier gewenst !
Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Novotel Eindhoven
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Novotel Eindhoven
Anthony Fokkerweg
5657 EJ Eindhoven
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Anthony Fokkerweg
5651GZ Eindhoven

VVV Eindhoven / Philips Fruittuin

Oirschotsedijk
5651GC Eindhoven
040 262 14 53

Eindhoven Beukenlaan

Marconilaan
5617AD Eindhoven

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/bezienswaardigheden022.png

Philips Museum

Bezienswaardigheid

Het Philips Museum is gelegen in het hart van Eindhoven op de ...

Meer informatie
http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels371.png

Novotel Eindhoven

Hotel

Parkeren en beginnen bij Novotel Eindhoven staat garant voor e...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Van Goghkerkje

Van Goghkerkje

Kerk

De Hervormde kerk in Nuenen wordt in de volksmond het Van Gogh...

Meer informatie
Philips stadion

Philips Stadion

Toeristische bezienswaardigheid

Het Philips Stadion is de thuisbasis van de voetbalclub PSV en...

Meer informatie
van gogh fietspad few header

Van Gogh Roosegaarde fietspad

VVV-idee

Het Van Gogh Roosegaarde fietspad maakt onderdeel uit van de V...

Meer informatie
Witte dame

De Witte Dame

VVV-idee

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 213885 | Toegevoegd op 22-5-2015 | Laatst gewijzigd op 3-5-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding