Van De Haan naar Bredene

Fietsroute 213734

Aangeboden door:

767 8

Omschrijving

België kent enkele gezellige en bruisende kustplaatsjes. Deze route leidt je vanuit Bredene naar De Haan, een korte route met een hoog gehalte aan festiviteiten. Ook rij je door het ingepolderde achterland van de kust, een gebied waar het heerlijk rustig en open is. Een lekker tochtje om even cultuur te snuiven en uit te waaien!

Tussen Bredene en De Haan fiets je door het gehuchtje Vosseslag. Het ontleent zijn naam aan het pad dat lokale vissers ooit gebruikten om de duinen naar het strand door te steken. Aan het begin van de twintigste eeuw werd hier in de duinen op initiatief van koning Leopold II een golfterrein voor Engelse toeristen aangelegd. Elk jaar viert Vosseslag in juli de Vosseslagfeesten. In augustus volgen de garnaalfeesten waarbij kruiers demonstreren hoe je garnalen vangt. De vangst wordt gekookt en met toeristen gedeeld.

De Haan staat vooral bekend om de vele mooie villa’s uit de periode van de Belle Epoque. Het plaatsje is van oudsher een echte toeristenstad. Vanwege de gunstige ligging aan de kust worden hier jaarlijks duizenden toeristen verleid om zon, zee en strand op te zoeken. Er vinden grote evenementen plaats, zoals zeewijding in Wenduine, de Dag van de Toerist, de Reuzenfeesten en de Vosseslagfeesten. 

Na De Haan wacht je een van de oudste polders van West-Europa. Al in de tiende eeuw werden hier zeeweringen opgetrokken om het verwoestende geweld van de zee tegen te gaan. Die dijken gaven het oneffen landschap een typische structuur die vandaag de dag nog altijd zichtbaar is. De graslanden vormen met hun kanaaltjes, sloten en poelen een belangrijke broed- en overwinteringsplaats voor vele vogels.

Je begint en eindigt de route bij Park Merlo in Bredene. Je kunt hier overnachten in één van de luxe ingerichte vakantiewoningen of op een kampeerplaats. Het rustige vakantiepark beschikt over alle faciliteiten voor een ontspannen vakantie. Je vindt er bijvoorbeeld een speeltuin, minigolf, restauratieve voorzieningen en een fietsverhuur. Niet onbelangrijk: de duinen, het strand en de zee liggen naast het vakantiepark! Vanaf deze gezellige locatie kun je ook route 213731 rijden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Park Merlo (Koningin Astridlaan , 8450, Bredene, West-Vlaanderen, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Park Merlo
Koningin Astridlaan
8450 Bredene
Plan route naar startpunt

Schoollaan
8450 Bredene

Stationsplein
8400 Oostende

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 213734 | Toegevoegd op 22-5-2015 | Laatst gewijzigd op 29-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding