Fietsen langs de glooiende Vlaamse kust

Fietsroute 213731

Aangeboden door:

1905 23

Omschrijving

In kustplaatsjes als Bredene en Oostende is er net als in Nederland lang gestreden tegen de Noordzee. Het landschap is hier vlak en dooraderd met een netwerk van grachten en sloten. Aan het patroon van geulen en dijken dat door de polder loopt, zie je dat er geleidelijk aan land werd heroverd op de zee.

De vuurtoren van Oostende
Aan het begin van de route fiets je door Bredene naar Oostende. Oostende is een prachtige havenstad met een historisch stadscentrum. Net voordat je Oostende inrijdt kom je langs Lange Nelle, een van de vier nog werkende vuurtorens langs de Belgische kust. De toren is zeventig meter hoog en stamt uit 1948. Oorspronkelijk had Oostende een vuurtoren uit 1860, maar die raakte tijdens de Eerste Wereldoorlog zwaar beschadigd. Vervolgens fiets je door het binnenland naar Oudenburg. Het landschap is hier wat lieflijker dan aan de kust met beekvalleien, hagen, bosjes en akkerlanden.

Een oude Romeinse vesting
Het stadje Oudenburg heeft een rijke geschiedenis. De stad is namelijk ontstaan uit een Romeinse vesting. Deze vesting maakte destijds deel uit van een rij forten langs de kust om het gebied te beschermen tegen piraterij van onder meer de Friezen. De vierkante structuur van zo’n fort tekent zich nog duidelijk af in de dorpskern. Twee straten kruisen elkaar daar binnen een vierkante vorm. In de middeleeuwen kwam het stadje tot bloei dankzij de lakenindustrie. In Oudenburg kun je dan ook verschillende monumenten bekijken uit uiteenlopende tijdperken. Bekijk bijvoorbeeld de romaanse Sint-Eligiuskerk, waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw komen. Ook de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Oudenburg is het bekijken waard. Deze kerk stamt uit de 10e eeuw.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Vuurtorendok-West, 8400, Oostende, West-Vlaanderen, België
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt
Vuurtorendok-West
8400 Oostende
Plan route naar startpunt

Stationsplein
8400 Oostende

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Vuurtoren Lange Nelle-Oostende

Vuurtoren Lange Nelle

Vuurtoren

De Lange Nelle in Oostende is een van de vier nog werkende vuu...

Meer informatie
Geen foto van De Watertoren

De Watertoren

Watertoren

Deze watertoren is gebouwd in 1961 als vervanging van de oude ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 213731 | Toegevoegd op 22-5-2015 | Laatst gewijzigd op 4-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding